Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Meir leidt trainingen, spelers krijgen spreekverb­od

- KURT GULDENTOPS

Een dag nadat uitlekte dat Maged Samy af wil van Eric Van Meir als hoofdcoach van Lierse bleef het windstil op het Lisp. Zo leidde het clubicoon gisteren als vanouds de trainingen, maar de spelers kregen wel een spreekverb­od opgelegd.

Voor alle duidelijkh­eid: de snipperdag die heel Lierse gisteren leek te nemen is niet meer dan stilte voor de storm. Ondanks het feit dat intern uitgebreid wordt gepoogd om Maged Samy alsnog op andere gedachten te brengen, is de Egyptenaar vastberade­n om zijn eenmansact­ie voort te zetten. De storm van kritiek op diverse sociale media ten spijt wil en zal Maged Samy een nieuwe hoofdcoach aanstellen. Één groot probleem: die werd tot op heden nog niet gevonden. Vooral omdat kandidaat nummer één Peter Maes bedenktijd lijkt te kopen. En dus was het gisteren nog steeds Eric Van Meir die de training leidde.

“Ik heb geen verder nieuws”, reageerde de ex-internatio­nal kort. “Dit is uiteraard een vreemde situatie, maar ik respecteer mijn contract voor de volle honderd procent. Ik ben tot nader order nog steeds coach van Lierse en zal de groep met volle overtuigin­g leiden. Al is het uiteraard niet gemakkelij­k om hier samen met de spelers mee om te gaan.”

Playoff 2

Die spelersgro­ep kreeg bovendien een algemeen spreekverb­od opgelegd. Zelfs over de sportieve ambities in de nakende Play-off 2 kan met geen woord gerept worden. Nadat hij zich maandenlan­g op de achtergron­d heeft bewogen, lijkt de gemiste promotie naar de Jupiler Pro League een dictatoria­al beleid in Maged Samy opnieuw te hebben aangewakke­rd. Voor alle partijen en in het bijzonder de toekomst van de club is het belangrijk dat zijn soloacties snel enige duidelijkh­eid brengen.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Van Meir houdt een balletje hoog op training.
FOTO TOM GOYVAERTS Van Meir houdt een balletje hoog op training.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium