Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jacht op Mert ens is g eopend

- (bla)

Na Romelu Lukaku schuift ook Dries Mertens een contractvo­orstel van zijn club aan de kant. De Rode Duivel wil alle opties open houden en bestudeert elk voorstel. Italië, Engeland, Spanje of zelfs China: clubs uit de hele wereld strijden om de handtekeni­ng van de topschutte­r van Napoli.

“Ik voel me goed in Napels. Ik word er gerespecte­erd, net zoals bij de Rode Duivels. De onderhande­lingen hebben lang aangesleep­t, maar ik denk dat ik binnenkort ga bijtekenen.”

Zo klonk het vorig jaar in november, nadat Dries Mertens twee keer gescoord had voor de Rode Duivels tegen Estland. Maar net op het moment begon hij ook te scoren voor Napoli. In december zelfs zeven keer in twee wedstrijde­n.

“Die contractve­rlenging? Misschien krijg ik nu een paar nulletjes extra in mijn contract”, zei Mertens nadien. En toen Napolivoor­zitter De Laurentiis hem vergeleek met Gonzalo Higuaín, vorige zomer voor 90 miljoen euro verkocht aan Juventus, kreeg hij nog meer onderhande­lingsmunit­ie. Verlengen was voor Mertens plots geen prioriteit meer.

Zijn huidige verbinteni­s loopt af in de zomer van 2018. Als hij zijn laatste contractja­ar ingaat, wordt hij een betaalbaar transferdo­elwit voor elke club die een flitsende winger of pocketspit­s zoekt. In Engeland wordt hij (ten onrechte) gelinkt aan Manchester United, in Italië schrijft de Gazzetta dello Sport dat Inter een bod voorbereid­t. In werkelijkh­eid volgen clubs uit alle grote competitie­s zijn evolutie. Ook China, waar hij ploegmaat kon worden van Axel Witsel, laat hem niet los.

Enige probleem: zijn leeftijd

Het enige argument dat tegen de Leuvenaar pleit, is zijn leeftijd. Mertens wordt in mei dertig en de club die in hem investeert, zal hem niet meer met een meerwaarde kunnen doorverkop­en. Wat de Premier League betreft zal Mertens moeten mikken op middenmote­rs als West Ham of Crystal Palace.

Maar op dit ogenblik ligt Mertens niet wakker van zijn sportieve toekomst. Zijn persoonlij­ke situatie, getekend door een relatiebre­uk, primeert. Hij leeft van dag tot dag en hakt komende zomer de knoop door. Zowel sportieve als financiële argumenten wegen door op zijn dertigste.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Dries Mertens wil zijn opties openhouden.
FOTO PHOTO NEWS Dries Mertens wil zijn opties openhouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium