Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Plaats in Tour nu al w aard

-

Prestaties dit jaar? Goed tot uitstekend. Met Guillaume Van Keirsbulck in Le Samyn heeft de Waalse ploeg van Hilaire Van der Schueren nu al zijn eerste zege beet. Maar ook elders toont de ploeg zich volop: elfde in de Omloop, vijfde in Dwars door WestVlaand­eren, prominent vooraan in tal van andere koersen. En dat terwijl er met renners als Gasparotto en Marcato toch twee absolute sterkhoude­rs vertrokken zijn afgelopen winter.

Groot verschil met vorig jaar? Met twaalf zeges in totaal was 2016 ook al een uitstekend jaar voor Wanty Groupe Gobert. Maar toen moest de ploeg wel wachten tot de Amstel Gold Race op zijn eerste overwinnin­g.

Wat zeggen ze zelf? “Hier zit een contente manager”, zegt Hilaire Van der Schueren. “Het was toch afwachten wat het nieuwe seizoen zou brengen. Als procontine­ntale ploeg is het makkelijk om kwaliteit te verliezen, maar kwaliteit terugwinne­n is net wat moeilijker. De toppers kiezen sowieso niet voor ons, waardoor je automatisc­h moet terugvalle­n op renners met een vraagteken. Maar die vraagteken­s zijn half maart al verdwenen. Over Van Keirsbulck moeten we het al niet meer hebben: afgeservee­rd bij een WorldTour-ploeg heeft hij intussen opnieuw bewezen over hoeveel klasse hij beschikt. Net zoals ik nu al weet dat ook Pasqualon en Van Speybrouck dit jaar niet gaan teleurstel­len.

De ploeg staat er. Dat blijkt ook uit de wildcard die we recent voor de Ronde van Romandië kregen, nadat we eerder ook voor de Dauphiné en de Tour uitgenodig­d waren. Welke procontine­ntale ploeg kan dat nog zeggen?”

Wat zeggen wij? Wanty Groupe Gobert lost de verwachtin­gen helemaal in. Met dank aan de trukendoos van Hilaire die met Van Keirsbulck opnieuw bewijst dat hij renners weer helemaal kan doen opleven. Toen de ploeg ruim anderhalve maand geleden te horen kreeg dat ze naar de Tour mocht, deed dat links en rechts nog de wenkbrauwe­n fronsen. Maar stilaan is ze aan het bewijzen dat ze haar plaats in de grootste rittenweds­trijd van het jaar meer dan verdient.

(wvo)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium