Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sterker in de br eedte

- (gco)

b Prestaties dit jaar? WB Veranclass­ic Aqua Protect haalde dit seizoen al twee overwinnin­gen binnen. In de lastige GP Le Samyn legde Kirsch Van Keirsbulck het vuur aan de schenen, maar hij moest uiteindeli­jk genoegen nemen met de tweede plaats. De ploeg van Christophe Brandt is goed bezig met al een twintigtal toptienpla­atsen in het seizoenbeg­in.

Groot verschil met vorig jaar? Niet echt. Vorig jaar reed – toen nog – Wallonie-Bruxelles een goed jaar met negen overwinnin­gen van twee verschille­nde renners: Planckaert en Pardini. Dit seizoen zit de ploeg al aan twee zeges door evenveel renners. WB Veranclass­ic Aqua Protect begon dit jaar vroeger dan het afgelopen seizoen met winnen. Een verschil is dat Baptiste Planckaert vorig jaar vaak kopman was, terwijl de ploeg nu meer in de breedte wordt uitgespeel­d sinds zijn vertrek naar Katusha.

Wat zeggen ze zelf? “Ik ben heel blij dat we al twee keer konden scoren. In deze periode van het jaar is de conditie van iedereen goed en toch konden we al tweemaal winnen. Dat is de kers op de taart”, zegt ploegleide­r Christophe Brandt, die tevreden is met het algemeen niveau van zijn team. “Als werkpunt moeten we meer als ploeg leren koersen. We zitten met veel jonge gasten die af en toe wat ervaring missen. Als we met meer renners de finale rijden, dan kan er gespeeld worden”, aldus Brandt. “Ons team is dit jaar sterker in de breedte: we hebben met verschille­nde mannen al goede uitslagen gereden. We zijn dan wel een kleine ploeg qua namen, maar onze geest moet die van een grote ploeg zijn.”

Volgens de ploegleide­r is zijn groep sterker in de breedte en moet WB Veranclass­ic Aqua Protect beter doen dan vorig jaar. Nokere Koerse is een van de mikpunten. “Nokere is op het lijf van Jules geschreven.”

Wat zeggen wij? WB Veranclass­ic Aqua Protect is goed bezig. Het kon al twee keer winnen en haalde ook een twintigtal toptienpla­atsen binnen, niet slecht voor een relatief jonge ploeg. Brandt zou graag meespelen voor de prijzen in Dwars door Vlaanderen. Dat zou een uitstekend resultaat zijn en niet onmogelijk aangezien Sport Vlaanderen in 2015 nog de overwinnin­g pakte met Jelle Wallays. Maar dit jaar is die koers World Tour en staat er een sterk deelnemers­veld aan de start. Brandt zou graag de negen zeges van vorig jaar verbeteren en met twee overwinnin­gen is zijn ploeg goed op weg. Misschien kan daar vandaag een zege bijkomen met Justin Jules in Nokere. Twee jaar geleden eindigde hij al eens tweede na Boeckmans.

 ?? FOTO BELGA ?? Justin Jules won in La Provence.
FOTO BELGA Justin Jules won in La Provence.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium