Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het blijft hard werken voor die plek in de top 3”

- PATRICK CEULEMANS

Port of Antwerp Giants start vanavond in Hasselt tegen Limburg United een serie van drie zware uitwedstri­jden. “Het blijft hard werken om na de reguliere fase een definitiev­e stek in de top 3 te verzilvere­n,” waarschuwt coach Roel Moors.

Wat oogt het klassement van de EuroMillio­ns League mooi voor Port of Antwerp Giants na 23 speeldagen. Met 16 op 23 prijkt de havenploeg afgezonder­d op de tweede plaats met drie wedstrijde­n meer gewonnen dan Brussels, vier meer dan Okapi Aalstar, Limburg United, Kangoeroes Willebroek en maar liefst vijf meer dan Charleroi.

“Iedereen ziet ons op de tweede plaats eindigen. Ik hoop dat de waarnemers gelijk krijgen. We hebben in ieder geval de sleutel in handen met nog dertien wedstrijde­n op de teller,” zegt coach Roel Moors. “Ik waarschuw echter voor overdreven optimisme. Vanavond Limburg United, zaterdag naar Brussel en dan naar leider Oostende. Over anderhalve week kan de situatie in deze bijzonder evenwichti­ge competitie weer volledig anders zijn.”

Roel Moors beseft ook dat als Giants vanavond in Limburg United een vijfde opeenvolge­nde overwinnin­g boekt, het plaatje er wel bijzonder mooi uitziet. “Blijven we op verplaatsi­ng succesvol, dan leg je uiteraard nog meer druk bij de concurrent­en. Maar Limburg United tankte na een moeilijke periode vertrouwen door te winnen afgelopen weekend bij Okapi Aalstar. In januari gingen we in eigen midden nog zwaar onderuit tegen de Limburgers. Snelheid, rebounds en een stevige defense zullen de sleutels weer vormen vanavond” weet de coach.

Port of Antwerp Giants zal vanavond Corey Hawkins alsnog moeten bezigen. De Amerikaans­e shooting guard moet aan de schouder worden geopereerd en krijgt een doublure. Maar de deal met die vervanger is nog niet rond, zodat Hawkins nog eventjes moet doorbijten. “Geen ideale situatie en we hopen dan ook eerstdaags op witte rook inzake een nieuwe speler”, reageert sportief manager Leo De Rycke. Met ook nog Yoeri Schoepen (voet) nog minstens anderhalve maand in de lappenmand oogt de kern van Giants in een drukke week fragiel. Als Jason Clark, Gavin Ware, Ryan Anderson en co vanavond echter weer op topniveau zijn, is een tweede uitzege deze campagne in de Alverberg van Hasselt best aan de orde.

Kangoeroes naar rode lantaarn

Kangoeroes Willebroek trekt vanavond naar rode lantaarn Luik. Meteen het begin van de afscheidst­ournee van coach Daniel Goethals, volgend seizoen bij Bergen. Kapitein Randy Oveneke gaat na de thuisneder­laag tegen Brussels op zoek naar revanche. Bij winst blijft Kangoeroes Willebroek minstens vierde.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium