Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is geen vijf, maar twee voor twaalf”

Pieter Rennen en Brasschaat lijken degradatie naar tweede provincial­e niet meer t e kunnen afwenden

- WALTER PEERSMANS

Is de degradatie­race gespeeld voor Brasschaat? De parkploeg ging vorig weekend in eigen huis met 13 onderuit tegen rechtstree­ks concurrent onderin Rapid Leest. Pieter Rennen en co lijken zich zo te mogen opmaken voor een terugkeer naar tweede provincial­e. Al houdt Rennen de hoop toch nog levend.

“Alleen winst is voldoende.” Zo klonk het bij heel Brasschaat aan de vooravond van de komst van Rapid Leest. Pieter Rennen en co moesten echter hun meerdere erkennen in de Mechelaars en lijken stilaan een kruis te mogen maken over een verlengd verblijf in eerste provincial­e. Met nog vier matchen en voor Brasschaat nog een extra inhaalweds­trijd voor de boeg, bedraagt de kloof met Berg en Dal, dat één plaatsje hoger staat, vier punten. Een grote kloof, maar toch ook geen onoverbrug­bare. Dat vindt ook Rennen. “De situatie is er uiteraard niet makkelijke­r op geworden. Dat moeten we durven toegeven”, zegt de middenveld­er. “Het is geen vijf voor twaalf meer, maar twee voor twaalf. Het zijn nog vijf weken. Of we de komende matchen nu tegen toppers of staartploe­gen spelen, het zal elke weken van moeten zijn.”

Al zal het spel bij Brasschaat dan toch beter moeten. Want eerlijk is eerlijk: zondag tegen Rapid Leest was het echt niet goed. Rennen: “Na onze gelijkmake­r gingen we nog even beter spelen, maar toen Leest er 1-2 van maakte, gingen we ten onder. Leest had voor de wedstrijd van zondag net twaalf op twaalf gepakt en je zag dat ze met vertrouwen speelden. In de flow van de winningmoo­d hebben ze ons doodgedaan.”

ScenarioRa­pid Leest

Door de nieuwe nederlaag blijft Brasschaat onderaan trappelen. “Het is vooral dat”, zegt Rennen. “Als we winnen, doet de concurrent­ie dat ook. Eigenlijk moeten we een beetje hopen op het momentum dat Rapid Leest nu meemaakt. Zij hebben ook het hele seizoen onderaan gestaan, maar de laatste weken is het daar plots gaan draaien en nu staan ze mooi in de middenmoot. Waarom zou dat bij ons niet kunnen? Het zou ons echt eens moeten meezitten. We doen bijna altijd goed mee, maar op het einde van een wedstrijd kantelt het dikwijls in ons nadeel. Hopelijk valt het muntje de komende weken wel eens aan de goede kant en dan geloof ik er zeker nog in”, zegt Rennen.

 ?? FOTO SMB ?? Pieter Rennen. “Het zou ons eens moeten meezitten.”
FOTO SMB Pieter Rennen. “Het zou ons eens moeten meezitten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium