Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zuur dat in de slotf ase dat gelijkspel ons nog ont glipte”

- (fko)

Jan Van der Voort verloor met Antonia op VC Herentals met 21. Door die nederlaag staan de mannen uit SintAntoni­us Zoersel met anderhalf been in tweede provincial­e. “We leverden goed weerwerk tegen Herentals, maar het verschil zat in de afwerking”, zegt Van der Voort.

De verdedigen­de middenveld­er heeft zich nog niet bij de degradatie van Antonia neergelegd.

“Mathematis­ch kan het behoud nog. De volgende weken spelen we nog tegen onze rechtstree­kse concurrent­en Verbroeder­ing Zwijndrech­t, White Star en Brasschaat. Al die ploegen hopen zich nog te redden. We zullen in elk geval scherprech­ter spelen in de degradatie­strijd”, blikt Van der Voort vooruit.

“Het groot veld van VC Herentals lag er slecht bij”, vertelt Van der Voort over de nederlaag van zondag. “We pasten ons niet aan de tegenstrev­er aan en opteerden voor ons vertrouwde 4-3-3-systeem. De thuisploeg had veel balbezit, maar vond in de eerste helft geen opening in onze organisati­e.”

“Na de rust kwamen we op achterstan­d, maar we slaagden er toch in om de gelijkmake­r te scoren. Het was zuur dat we in de slotfase nog dat gelijkspel afgaven. Het verschil zat in de afwerking: de pogingen van de thuisploeg kwamen meestal tussen de palen, onze kansen vlogen naast het doelkader”, aldus Van der Voort, die zijn contract bij Antonia verlengde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium