Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Spannend tot de laatste speeldag”

Frederik Janssens moet met RVC Hoboken nog viermaal winnen om de tit el te pakken

- JOHAN PEETERS

Nog vier wedstrijde­n scheidt Hoboken van de titel in derde provincial­e A. De Visputters staan aan de leiding en tellen een bonus van drie punten op eerste achtervolg­er SK Wilrijk. Toch beseft Frederik Janssens dat de buit nog niet binnen is.

Hoe zien jullie de titelstrij­d verlopen?

Frederik Janssens: “We hebben alles in eigen handen. Als we viermaal winnen, zijn we kampioen. Maar het wordt heel moeilijk. Onze laatste twee wedstrijde­n spelen we tegen Rochus Deurne en SK Wilrijk en laat dat nu net onze twee concurrent­en voor de titel zijn. Ik schrijf Rochus Deurne zeker nog niet af. Voor mij is dat de sterkste ploeg van de reeks. Als wij ergens een steek laten vallen, kan het heel snel gaan.”

Waarom wordt Hoboken uiteindeli­jk kampioen?

“We hebben over heel het seizoen gezien het minste aantal punten laten liggen tegen de zogenaamd mindere ploegen. Voor de winterstop hebben we op een bepaald ogenblik een reeksje neergezet van twaalf op twaalf en in 2017 verloren we nog niet. Onze vijf laatste wedstrijde­n hebben we zelfs gewonnen. Dat zou wel eens de doorslag kunnen geven.”

Hoe kijken jullie voorlopig terug op dit seizoen?

“Het is pas de laatste weken dat er wat afscheidin­g begint te komen bovenaan in het klassement, maar het is heel lang een strijd tussen een groot aantal ploegen geweest. Pas op het einde is de kloof wat groter geworden. De betere ploegen zijn uiteindeli­jk opgestaan, maar het was een slopend seizoen. In andere reeksen is de kampioen al gekend, maar bij ons zal het meer dan waarschijn­lijk tot de laatste speeldag duren voor de oppergaai wordt afgeschote­n. Het blijft spannend tot de laatste speeldag.”

 ?? FOTO SMB ?? Frederik Janssens.
FOTO SMB Frederik Janssens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium