Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na de tit el voor Antwerp, nu ook de eindronde voor Kessel”

-

Na twee nederlagen op rij won Kessel de derby tegen Zandhoven met 20. Zo heeft de ploeg plots weer uitzicht op deelname aan de eindronde. Trainer Frank Dirix is vooral blij dat zijn groep blijft vechten.

“Veel spelers zullen volgend seizoen niet meer voor Kessel spelen, maar toch blijven ze er voor het volle pond voor gaan”, zegt Dirix. “Dat is een pluim die ze op hun hoed mogen steken, want ik weet dat dit niet bij alle ploegen zo is. Tegen Zandhoven hadden we het in het begin lastig en toen vielen we na een rode kaart ook nog met tien. Maar iedereen zette zich schrap. We werden de betere ploeg en wonnen dik verdiend na een felbevocht­en wedstrijd.”

Plots lonkt voor Kessel ook de eindronde opnieuw.

“Het zal nog een felle strijd om de vijfde plaats worden. Bij ons wil iedereen ervoor gaan, ook de spelers die vertrekken. Alleen is het zo dat ik niet zoveel reserven meer heb en dat een blessure of schorsing moeilijk kan opgevangen worden. Maar de groep hangt schitteren­d aan elkaar, zodat iedereen elkaar helpt. Dat kan op het einde van het seizoen nog het verschil maken.”

Voor Dirix viel er dit weekend alvast een grote last van zijn schouders. “( lacht) Na dertien jaar is Antwerp terug in eerste klasse. Als fanatiek supporter maakt me dat uiteraard gelukkig. Nu nog de eindronde met Kessel, en het is een jaar om nooit meer te vergeten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium