Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voel dat het de goede richting opgaat”

- KAREL LEMMENS

Na het openingswe­ekend met de Omloop Het Nieuwsblad en KuurneBrus­selKuurne gaat vanaf vandaag met Nokere Koerse het Vlaamse voorjaar verder. Renners die in Nokere willen meedoen voor winst, kunnen maar best rekening houden met exwinnaar Kris Boeckmans. De Schildenaa­r komt stilaan weer op niveau nadat een virus tijdens de voorbereid­ing roet in het eten gooide.

“Tot aan de laatste ploegstage was er geen vuiltje aan de lucht en liep alles op wieltjes”, verzekert de renner van Lotto-Soudal. “Van de ploegmaats kreeg ik zelfs compliment­en over mijn conditie. Het zag er dus echt veelbelove­nd uit, maar op die laatste Spaanse stage met het team zijn we met acht renners van de ploeg ziek geworden. Het was een soort griep, waardoor ik ruim twee weken nauwelijks aan trainen toekwam. In de Ster van Bessèges ging het redelijk, maar daarna liep het weer wat minder. Ik ben dan mijn conditie gaan opvijzelen in Spanje, waar ik zonder problemen trainingen tot vijf uur kon volmaken. In de GP Le Samyn besloot ik opnieuw in competitie te treden, maar het barre weer verhinderd­e me dat ik de wedstrijd kon uitrijden. In Ichtegem enkele dagen later heb ik mij volledig in dienst van de ploeg gesteld. De Kemmelberg was er evenwel te veel aan. Ik moest lossen uit het peloton, maar heb daarna wel nog tachtig kilometer op mijn eentje bijgetrain­d. Om maar te zeggen dat ik helemaal niet stuk zat, maar dat ik nog competitie­ritme tekortkwam. In de Ronde van Drenthe van afgelopen weekend was ik echt goed en voelde ik dat ik een stap voorwaarts heb gezet. Ook op training voel ik dat het de goede richting uitgaat.”

Nokere Koerse ligt je goed. Je stond er al drie keer op het podium. Is dat mentaal een voordeel?

“In 2010 en 2012 eindigde ik er telkens tweede. Twee jaar geleden won ik er met brio. Ik ken de wedstrijd door en door en weet uiteraard hoe ik er de sprint moet aanpakken. Ik wil er dus graag voor een vierde keer op het podium staan. Alleen blijft wielrennen een ploegsport en er zijn jongens die op dit moment beter in conditie zijn. Dan denk ik in de eerste plaats aan Jasper De Buyst, die ook snel is aan de streep en in Nokere een parcours vindt dat hem evenzeer op het lijf geschreven is. Ik denk te mogen zeggen dat ik voor hem de ideale lead out kan zijn op die laatste hellende kasseistro­ok. Als ik zelf goeie benen zou hebben, kan ik misschien ook nog mee op het podium. Dat zou pas echt mooi zijn.”

Heb je al zicht op je verdere programma?

“Voorlopig niet. Ik weet enkel dat ik komende vrijdag geselectee­rd ben voor de Handzame Classic. Daarna pas zal mijn programma in samenspraa­k met de ploeg verder uitgestipp­eld worden. Als ik zelf zou mogen kiezen, zie ik een deelname aan de Driedaagse van De Panne best zitten. Ook dat parcours ken ik vrij goed. In de Scheldepri­js kan ik volgens mij in de finale van nut zijn voor kopman Greipel. Ook Parijs-Roubaix spreekt me aan. Ik heb daar geen slechte herinnerin­gen aan. Maar dat is dus afwachten en te bespreken met de ploegleidi­ng. Eerst vandaag Nokere.”

 ?? FOTO MVH ?? Kris Boeckmans: “Ik hoop te mogen starten in de Driedaagse van de Panne, de Scheldepri­js en ParijsRoub­aix.”
FOTO MVH Kris Boeckmans: “Ik hoop te mogen starten in de Driedaagse van de Panne, de Scheldepri­js en ParijsRoub­aix.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium