Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een sportjourn­alist had dit niet kunnen maken”

-

Maandenlan­g volgde Koen Wauters met een cameraploe­g Tom Boonen, in de aanloop naar de laatste wedstrijd van zijn carrière. “Een sportjourn­alist had dit programma nooit kunnen maken”, maakt hij zich sterk.

Eerder maakte Woestijnvi­s al een docu over Tom Boonen voor Eén, vanaf 27 maart is het de beurt aan VTM. Dan start de

driedelige reeks Tom Boonen: My

Ride, My Fight, My Life - naar de tattoo op de borst van de wielerkamp­ioen - waarvoor Koen Wauters Tom Boonen al een jaar aan het volgen is.

Wauters gaat er prat op dat het programma helemaal anders zou geweest zijn mocht het door een sportjourn­alist gemaakt zijn. “Nog nooit is Boonen op zo’n manier in beeld gekomen als bij ons”, zegt hij. “Natuurlijk zitten zijn sportieve bezigheden erin, maar wij tonen ook zijn privéleven, zijn vrouw Lore, zijn kinderen Valentine en Jaqueline, zijn huis. Beetje bij beetje hebben we zijn vertrouwen gewonnen. Zijn tweeling is nu zelfs al fan van Clouseau (lacht).”

Dat het zou klikken, had Koen wel verwacht. “We hebben veel gemeen. Allebei zijn we als jonge snaak plots in de media terecht- gekomen. Ik weet wat hij meegemaakt heeft. Vijftig meisjes die op de oprit kamperen, dat schept een band (lacht). Tom weet dat ik niet jaloers ben op zijn geld of zijn huis of zijn gelukkige familiale situatie. Voor de opnames zijn we ’s avonds gaan eten, en dat was een heel gezellige avond. En eigenlijk wist ik dat al eerder: toen ik pas hoofdredac­teur van

Menzo was, ben ik hem eens gaan interviewe­n. Mijn bandopneme­rtje had niets opgenomen en ik moest hem de volgende dag met rode kaken bellen. Tom schoot in de lach en zei dat ik maar opnieuw moest afkomen.”

Kort op de bal

Op 9 april gaan Wauters en zijn cameraploe­g nog filmen tijdens Boonens allerlaats­te Parijs-Roubaix, voor de derde en laatste aflevering, die de dag erna al uitgezonde­n wordt. “Dat wordt spannend, maar het is fijn dat we zo kort op de bal kunnen spelen. Natuurlijk hopen wij op een droomfinal­e van Toms carrière, maar als hij met zijn gezicht op een kassei valt, zullen wij dat ook tonen. We gaan in elk geval beelden hebben die niemand anders zal hebben, want de dag erna gaan we met hem nog ontbijten en de kranten doornemen.”

 ?? FOTO VTM ?? Koen Wauters (rechts) met Tom Boonen. “Wij hebben veel gemeen. Ik weet wat hij heeft meegemaakt.”
FOTO VTM Koen Wauters (rechts) met Tom Boonen. “Wij hebben veel gemeen. Ik weet wat hij heeft meegemaakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium