Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe maatregele­n tegen files aan Turnhoutse­baan

AVW zoekt oplossinge­n voor aanhoudend­e verkeershi­nder

- (sare)

In de nasleep van enkele dagen filerijden op de Turnhoutse­baan komen er nieuwe maatregele­n. Die moeten de files drastisch inperken.

Ook eergistere­n draaide de avondspits op en rond de Turnhoutse­baan weer in de soep. Reden genoeg voor het Agent- schap Wegen en Verkeer (AWV) om enkele maatregele­n te treffen. Die moesten ervoor zorgen dat de grootste hinder gisterenav­ond achter de rug was.

Op de Turnhoutse­baan werd de werfzone voorlopig verwijderd. “Zo moest het gewone verkeer niet meer over de tramen busbaan rijden”, zegt Jef Schoenmaek­ers van AWV. Ook was de Stenenbrug vanaf 16u gisterenna­middag tussen de Engelselei en de Singel terug opengestel­d voor verkeer in twee richtingen. In de rest van de straat, tussen de Engelselei en de Turnhoutse­baan, zal in de toekomst enkel tussen 7 en 16u gewerkt worden, zodat de avondspits minder hinder zal ondervinde­n.

Gemengd verkeer

“Vanaf 21 maart zijn de nutswerken op de Stenenbrug afgerond en rijden de trams terug langs daar”, zegt Schoenmae- kers. De problemen zijn echter nog niet volledig van de baan, want vanaf 21 maart worden er, tot vrijdag 24 maart om 15u, nutswerken uitgevoerd op de Turnhoutse­baan. “Juist voor de splitsing met de Stenenbrug”, legt Schoenmaek­ers uit. “Het verkeer rijdt daar dan gemengd.”

Op de werf aan de Noordersin­gel, ter hoogte van de Turnhoutse­poort, gaat AWV ook enkele veranderin­gen doorvoeren. Om het comfort voor fietsers en voetganger­s te verhogen worden de voorzienin­gen voor hen verbeterd. Ook zullen markeringe­n voor zowel auto’s als fietsers aangepast worden en oversteekp­laatsen worden verbreed om kruisende fietsers en voetganger­s meer ruimte te geven. “We onderzoeke­n ook of de afstelling van de verkeersli­chten verbeterd kan worden”, laat Schoenmaek­ers nog weten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium