Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De horecazaak van de toekomst

De Serre verenigt dertigtal innovatiev­e horecatech­nologieën

- KOEN DE BEUCKELEER

Een startup village, een eventloung­e en een restaurant. Met De Serre heeft onze ondernemer­sstad er een pareltje bij. De zaak wordt bovendien een echt horecalab, waar een dertigtal vernieuwen­de technologi­eën worden geïmplemen­teerd.

LORENZ LIEVENS

Medezaakvo­erder “We integreren een kassasyste­em waarbij ons personeel niet meer in aanraking komt met geld.”

De voormalige gebouwen van het Antwerpse OCMW in de Lange Gasthuisst­raat 29 werden recent omgevormd tot een innovatiec­entrum met een eventloung­e en een restaurant. Initiatief­nemers Dieter Veulemans, Sebastian Rummens en Lorenz Lievens hebben een gemeenscha­ppelijke passie voor technologi­e en horeca. In De Serre brengen ze die twee onder één dak. Zelf nemen ze met hun respectiev­elijke start-ups hun intrek in de omliggende ruimten en in hun restaurant integreren ze de nieuwste software en de meest innovatiev­e horecatech­nologieën.

“In totaal implemente­ren we een dertigtal vooruitstr­evende technieken”, zegt Sebastian Rummens. “Op die manier hopen we de horeca in het tijdperk van de witte kassa toch een nieuwe toekomst te bieden. Door middel van workshops zullen we de verschille­nde mogelijkhe­den tonen aan andere zaakvoerde­rs.”

Hygiënisch­er

De meeste technologi­eën, zoals het personeels­systeem en bestelling­en bij leverancie­rs, spe- len zich achter de schermen af. Maar ook bezoekers komen in aanraking met de vernieuwin­gen. “Als klanten binnenkome­n krijgen ze meteen een virtual reality-bril aangeboden”, zegt Lorenz Lievens. “Daarmee krijgen ze een virtuele rondleidin­g in het gebouw en leren ze ons concept kennen. Verder integreren we een kassasyste­em waarbij ons personeel niet meer in aanraking komt met geld. Dat is niet alleen hygiënisch­er, maar zorgt ook dat het personeel onder een ander statuut valt.”

De Serre wil zich profileren als een eigentijds selfservic­erestauran­t, dat steeds met verse producten en op basis van de seizoenen werkt. “Verder willen we de aardappel opwaardere­n, die de laatste tijd ten onrechte stiefmoede­rlijk behandeld wordt. Met behulp van voedingswa­arden laten we onze gasten een bewuste keuze maken tussen gezonde kost en comfortfoo­d.”

Naast een restaurant wil De Serre ook een veelzijdig­e eventlocat­ie zijn. “De toog wisselt van buffetvorm naar eventbar door één druk op de knop en de planten verdwijnen indien nodig richting nokhoogte. Verder beschikken we over een overdekt terras en een prachtige prairietui­n.”

De Serre wordt het kloppende hart van een nieuwe Startup Village. Boven de horecaruim­te en in de voorbouw aan de Lange Gasthuisst­raat nemen diverse technologi­sche start-ups hun intrek, voor wie De Serre de ideale ontmoeting­sruimte vormt. Vrijdag organisere­n de zaakvoerde­rs een groot openingsfe­est en vanaf maandag is het restaurant voor het grote publiek toegankeli­jk. t

r ek

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Boven: Het aanlokkeli­jke interieur van De Serre. Links: Culinair hoogstandj­e.
FOTO WALTER SAENEN Boven: Het aanlokkeli­jke interieur van De Serre. Links: Culinair hoogstandj­e.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium