Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PROXIMUS LEAGUE “Vooral jammer dat ik geen afscheid mag nemen”

Aangekondi­gd ontslag van ERIC VAN MEIR is een feit

- KURT GULDENTOPS

Wat al dagen in de lucht hing, is sinds gisteren officieel: Eric Van Meir is niet langer trainer van Lierse. Het clubicoon werd op zijn vrije dag door manager Roel Rymen op de hoogte gebracht. “Dit komt niet onverwacht, maar plezant is anders.”

Begin deze week was al uitgelekt dat sterke man Maged Samy zijn coach de gemiste promotie naar de Jupiler Pro League had aangewreve­n en een wissel van de sportieve macht op het oog had. Die eenmansact­ie van de wispelturi­ge Egyptenaar kreeg gisteren dus zijn uitvoering. “Ik heb vanmiddag inderdaad telefoon van de club gekregen met de melding dat ik ontslagen ben”, bevestigde Van Meir. “Neen, dat kwam niet onverwacht, maar plezant is anders. Mijn gevoel voor Lierse is hierdoor zeker niet veranderd, want ik besef dat dit het werk is van één persoon. Het voelt aan alsof er op de man wordt gespeeld. Dan vraag ik me af waarom. Ik krijg bijvoorbee­ld niet de kans om donderdag afscheid te nemen van de spelersgro­ep, mijn jongens. Alsof ik hen de pest zou overdragen. Dat is vrij respectloo­s.”

Van Meir kreeg gisteren nog wel de rol van T2 voor volgend seizoen voorgestel­d, maar ging daar niet op in.

“Ik heb die berichtgev­ing ook gelezen, maar stel me daar toch vragen bij. Ik kan alleen maar zeggen dat wel meer uit die toelichtin­g van de club pertinent onjuist is. Maar ik wil er momenteel niet te diep op ingaan. Ik wil nu vooral dat de verdere afhandelin­g van onze overeenkom­st op een correcte manier gebeurt.”

Van Meir heeft naast zijn televisiew­erk voor Play Sports alleszins de bedoeling om in het voetbal te blijven. “Ik sta voor alles open, zowel als hoofdcoach als T2. Al moet ik dit even laten bezin- ken. Je wordt de algemene kampioen met een club, maar wordt ontslagen op basis van resultaten. Dat valt redelijk moeilijk te rijmen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium