Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE Kolovos nieuwe recordtran­sfer

Malinwa hoopt definitiev­e komst van Griekse aanvaller vandaag af te ronden

- THOMAS STANDAERT

Sneuvelt eerstdaags het transferre­cord bij KV Mechelen? Die kans is bijzonder groot. Het clubbestuu­r van Malinwa hoopt vandaag al de definitiev­e transfer van Dimitris Kolovos (tot 2020) af te ronden en is bereid diep in de buidel te tasten voor de (geblesseer­de) Griek. “Ja, hij is duurder dan Croizet”, bevestigt algemeen directeur Marc Faes.

De Griekse makelaar van Dimitris Kolovos wordt deze voormiddag in Mechelen verwacht voor een - mogelijk laatste - onderhande­lingsronde in de definitiev­e overstap van de aanvaller van Olympiacos naar KV. Of er vandaag al witte rook mag worden verwacht, is nog niet honderd procent zeker. Maar binnen de club is het vertrouwen groot dat een deal nabij is. Vorige week brachten voorzitter Timmermans en algemeen directeur Faes nog een geslaagd driedaags bezoek aan Olympiacos. “We zijn toen met een goed gevoel vertrokken en gaan ervan uit dat de onderhande­lingen nu in dezelfde sfeer zullen verlopen”, vertelt Faes.

Op voorspraak van sportief directeur Rik Vande Velde werd Kolovos dit seizoen al geleend van de Griekse topclub. Met zijn balvasthei­d, goede dribbels en doelpunten ontpopte de 23-jarige Griek zich al snel tot een belangrijk­e schakel in het aanvalsspe­l van de Mechelaars. Al voor de winterstop werd beslist om Kolovos definitief in Mechelen proberen te houden. Zelfs een zware knieblessu­re, die hem nog minstens tot augustus buiten strijd houdt, bracht daar geen veranderin­g in.

Aanvankeli­jk had Olympiacos een aankoopopt­ie van 1,5 miljoen euro in het huurcontra­ct laten opnemen, maar door de goede banden tussen de twee clubs - én de knieblessu­re van de aanvaller - is die prijs ondertusse­n gezakt. Toch wordt Kolovos - als alles rond geraakt - de duurste inkomende transfer van KV Mechelen in het post-vereffenin­gstijdperk. “We noemen geen exacte bedragen, maar het is meer dan wat we vorige zomer voor Croizet hebben betaald”, aldus Faes. Voor de Fransman van OH Leuven telde KV toen een bedrag van 625.000 euro neer.

Dat de deal bijna beklonken is, is ook goed nieuws voor Kolovos zelf. Al in augustus sprak hij zijn wens uit om zijn carrière het liefst in België te kunnen verderzett­en. Zijn sterk seizoen in de Jupiler Pro League bleef in zijn thuisland niet onopgemerk­t. Zo stond hij, volgens zijn makelaar, op het punt om zijn terugkeer te maken bij de Griekse nationale ploeg (tegen de Rode Duivels). Een gescheurde kruisband besliste er anders over. Maar een mooi contract voor drie seizoenen dat voor hem klaarligt, kan de pijn enigszins verzachten.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium