Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WIELRENNEN Bwah, ik ben wel in vorm”

- WERNER BOURLEZ

N acer Bouhanni (26) is klaar voor Milaan Sanremo. De Franse spurtbom was heer en meester op de Nokereberg en wil de eerste renner zijn die La Primavera wint met Nokere als aanloop. “Ik ben zeker een outsider.”

Het was enigszins verrassend dat Nacer Bouhanni gisterenmo­rgen aan de start stond in Deinze. De Cofidiskop­man gaf er vorige week in Parijs - Nice al in de tweede rit de brui aan. “Ik was totaal onderkoeld, het had geen zin om verder aan te modderen in dat weer. Dan ging ik liever trainen. Toen de ploeg voorstelde om Nokere te rijden, heb ik niet getwijfeld. Maar ik was alleen tevreden met de zege. Het is de eerste dit seizoen, altijd belangrijk dat die nul weg is.”

Er stond geen maat op Bouhanni in de spurt. Zijn naaste belagers Adam Blythe en Joeri Stallaert volgden op een aanzienlij­ke afstand.“Ik wou al vroeg aangaan. Bergop, op kasseien: dat is sprinten op macht. Daar ben ik goed in. Het was een zware en nerveuze finale, met enkele valpartije­n. En er werd zeer snel gekoerst. Maar de ploeg deed het perfect. Ik zat de hele dag in een zetel.”

Een van de slachtoffe­rs van die valpartije­n was zijn broer Rayane. Ook Timothy Dupont en de Noorse beloftewer­eldkampioe­n Kristoffer Halvorsen, de nummers één en twee van vorig jaar, gingen tegen de vlakte.

54 extra kilometers

Bouhanni droomt van Milaan - Sanremo. “Ik werd in 2015 zesde op de Via Roma, en vorig jaar vierde. Dit jaar wil ik nog beter doen.” Zijn vierde plaats vorig jaar werd overschadu­wd door de zege van Arnaud Démare. Zijn vijand eigenlijk, want door de vete met zijn landgenoot moest hij weg bij Française des Jeux. Voor twee topspurter­s was daar geen plaats. Wees er maar zeker van dat de ex-bokser zaterdag revanche wil nemen.

Maar gaat hij die extra kilometers uit Parijs - Nice finaal niet missen in de finale? Want wie zegeviert in Milaan - Sanremo moet toch Parijs - Nice of Tirreno - Adriatico in de benen hebben? “Bwah, ik ben in topvorm. Ik heb deze winter hard gewerkt”, omzeilt Bouhanni de vraag. “En nu ben ik weg.”

Bouhanni houdt niet zo van de pers, die noemt hem te veel een kamikazesp­urter. Maar zijn verzorger sust. “Hij wil nog wat bijtrainen.” Bouhanni reed gisteren na de koers nog met de fiets naar het hotel in Rijsel, zo’n 54 extra kilometers.

Hou hem maar in de gaten zaterdag op de Via Roma.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium