Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We doen weer volledig mee”

Coach Peter Speckstadt gelooft na dubbele zege opnieuw in behoudskan­sen van Amigos Zoersel B

-

Een schitteren­d weekend werd het voor de mannen van Amigos Zoersel B. Zaterdag pakten ze dankzij een 31zege de drie punten tegen Blaasveld, zondag zetten ze Guibertin met 30 opzij.

Dankzij die twee zeges springt de ploeg van coach Peter Speckstadt van de tiende naar de voorlopig veilige achtste plaats. “We hebben een heel beperkte kern”, zegt Speckstadt. “Ook vorig weekend moest ik opnieuw beroep doen op enkele jongens van de derde ploeg. Maar die gasten hebben het goed gedaan, net als de rest van het team trouwens. De laatste weken draait het redelijk goed. Ik ben heel tevreden met deze zes punten. Ze waren ook welkom, we hadden nog wel wat punten nodig. Mochten we het laten afweten hebben, dan stonden we er zeer slecht voor. Dat is nu niet het geval. Nu doen we opnieuw mee. Al zijn we er zeker nog niet. In deze reeks kan het best zo zijn dat we met het aantal punten dat we nu hebben, toch nog degraderen. Dat maakt dat we in de resterende wedstrijde­n, waaronder de niet te onderschat­ten uitwedstri­jden bij Fixit en Esneux, zeker nog iets moeten rapen”, aldus Speckstadt.

De Amigoscoac­h beseft dat het ook vorig weekend anders had kunnen uitdraaien.

“Zowel zaterdag als zondag heeft het wat meegezeten. Zaterdag tegen Blaasveld ontsnappen we op het einde van set twee aan setverlies, zondag tegen Guibertin kropen we in de eerste set door het oog van de naald. We kenden dit weekend dat tikkeltje geluk dat de voorbije maanden geregeld ontbrak.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium