Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe lichting zweert trouw

Geen enkele allochtoon tussen 43 kersverse politiemen­sen

- SAM REYNTJENS

Dertig jaar in dienst of vers van de schoolbank­en, gisteren legden bijna vijftig politiemen­sen uit alle rangen hun eed af bij Antwerps burgemeest­er Bart De Wever (NVA).

Maar liefst 43 keer hoorde Antwerps burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) gisteren “Ik zweer getrouwhei­d aan de koning, gehoorzaam­heid aan de grondwet en de wetten van het Belgische volk”. Het waren niet allemaal nieuwe rekruten die via de eigen aanwerving­scampagne van de politie aan hun opleiding waren begonnen. Sommigen waren al dertig jaar in dienst, anderen kwamen recent over van een andere politiezon­e.

Dit jaar zullen nog drie gelijkaard­ige eedafleggi­ngen volgen. “Een praktische zaak”, legt Johan Vermant, woordvoerd­er van burgemeest­er Bart De Wever (N-VA), uit.

Korpschef Serge Muyters: “We zijn een interessan­te werkgever en we zetten vandaag extra in de verf dat veel enthousias­te medewerker­s zich dagelijks inzetten voor een veilige stad.”

Opvallend tijdens de eedafleggi­ng: bij de 43 aanwezigen was niemand van allochtone origine. “Dat is net de reden waarom we tegenwoord­ig onze eigen rekruterin­g doen”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. De politie probeert zo om meer een afspiegeli­ng van de maatschapp­ij in de stad te worden. “We blijven via onze rekruterin­gscampagne actief op zoek naar getalentee­rde inspecteur­s met een hart voor Antwerpen”, klinkt het nog.

 ??  ?? FOTO JORIS HERREGODS
De eedafleggi­ng bij burgemeest­er Bart De Wever (NVA).
FOTO JORIS HERREGODS De eedafleggi­ng bij burgemeest­er Bart De Wever (NVA).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium