Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En dat terwijl ik vroeger soms met twee Bicky Burgers ontbeet”

-

Na het succes van haar blog en haar kook

show De Gezonde

Goesting op Njam!, staat ‘healthy foodie’ en blogster Steffi Vertriest nu ook klaar om uw boekenkast te veroveren. In De Burgerij op ’t Eilandje stelde ze gisteren een boek voor met 60 van haar beste recepten.

De basis van Steffi’s kookkunste­n: heerlijke, gezonde ingredient­en die iedereen kan klaarmaken. “Ik probeer mijn recepten heel laagdrempe­lig te houden, zodat iedereen er wat in kan terugvinde­n”, vertelt ze. “Er staan veel veganistis­che dingen in mijn boek, maar af en toe ook vis of vlees. Bij elk recept staat wat meer uitleg over de producten.”

Dat Steffie haar boek gisteren - in het bijzijn van bekend volk als Hanne Troonbeeck­x en Tanja Dexters - voorstelde in hamburgerr­estaurant De Burgerij, is niet helemaal toevallig. “Ik at vroeger totaal niet gezond, kocht soms zelfs twee Bicky Burgers als ontbijt. Daarom noemde ik mijn blog ook Bye Bye Cheeseburg­er en wilde ik hier mijn boek voorstelle­n, als knipoog. En ik hou ook wel van Antwerpen. De foto’s in mijn kookboek zijn hier allemaal gemaakt.”

Verborgen groenten

Vanaf 21 maart kookt Steffi opnieuw voor bekend volk op kookkanaal Njam! “De opnames zijn deze week afgerond. Het concept blijft hetzelfde: drie gasten komen aan de toog proeven van een gezonde keuken. Maar omdat ze dit jaar wel wisten wat hun te wachten stond, heb ik meer gerichte vragen gekregen. Daardoor kon ik bijvoorbee­ld recepten bedenken voor drukbezett­e mensen, of gerechten met ‘verborgen’ groenten, voor ouders met moeilijke etertjes. Op die manier hoop ik dat mensen zo vele gezonde alternatie­ven leren kennen, en de bibliothee­k van lekkere recepten in hun hoofd kunnen uitbreiden. Zo maak je van gezond en lekker eten je levensstij­l.”

BARBARA VANDENBUSS­CHE

De Gezonde Goesting, vanaf 21 maart elke dinsdag om 17u, 21.15u en 23.30u op Njam!.

 ??  ?? FOTO'S DBA Hanne Troonbeeck­x en Steffi Vertriest, Roger van Damme, en Tanja Dexters en dochter Valentina: allemaal gezonde goesting!
FOTO'S DBA Hanne Troonbeeck­x en Steffi Vertriest, Roger van Damme, en Tanja Dexters en dochter Valentina: allemaal gezonde goesting!
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium