Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan niet alle s van het voorbije seizoen overboord gooien”

- KURT GULDENTOPS

Manager Roel Rymen beleefde gisteren niet zijn makkelijks­te moment. Hij moest “vriend” Eric Van Meir het slechte nieuws van diens ontslag brengen en tegelijker­tijd op zoek gaan naar een nieuwe coach.

Rymen w as gis teren z owat het enig e per soneelslid v an Lierse die g een spr eekverbod kreeg opgelegd. Meer zelfs: de manager mocht

het ont slag v an hoo fdcoach E ric V an Meir overmaken aan de trainer en de buitenwere­ld. Van de grote initiatie fnemer Maged Samy viel intussen geen spoor te bek ennen. “Neen, dit is g een prettige boods chap”, zuchtt e R ymen. “Ik steek niet weg dat we Eric Van Meir graag aan boord hadden gehouden. In die optiek boden we hem nog een rol als T2 aan, maar daar is E ric niet op ingegaan. Een jaar geleden al was het mijn gr ote dr oom om v an Van Meir ‘de Pierr e D enier v an Lier se’ t e maken. Iemand die hier voor het

leven aan de slag z ou kunnen blijven en o vernemen w anneer de nood hoog was. Jammer genoeg wilde Eric absoluut hoofdtrain­er worden.”

Dat br eekt hem nu zuur op , ondank s best w el s terke r esultaten. Al blijft het toch vr eemd dat hij v erweten w ordt de promotie gemist te hebben, t emeer omdat Lierse een heel s eizoen naar de buitenwere­ld hardnekkig is blijven verkondige­n dat de titel geen must was. “Ik wilde daar v ooral het financiële mee onder strepen”, v erduidelij­kt R ymen. “E en bijkomend s eizoen in 1B is lee fbaar v oor Lierse en dat zullen w e ook be wijzen. Maar sportie f hebben w e altijd de o verstap naar de hoogste klasse nagestreef­d. Eric wist van onze targets. We zijn meegegaan in zijn v erhaal, omdat w e ook in hem g eloofden. E n hij hee ft het z eker niet slecht g edaan. Alleen w as hij er van op de hoogte dat we minstens één periodetit­el moesten pakken en de finale v an de Proximus League als doel hadden g esteld. Heeft hij gefaald omdat we dit niet hebben kunnen r ealiseren? Neen, maar hij had wel met Maged Samy rond de tafel moeten gaan zitten en dat is niet g ebeurd. E ric v ond dat hij zich niet moe st verantwoor­den en daar dacht de gr ote baas anders over.”

Met een lout er door Mag ed Samy ingegeven ontslag tot gevolg. En dus is R oel Rymen op z oek naar een op volger. “W e hebben op cruciale moment en g efaald en z oeken nu iemand die dat tikk eltje meer wél k an br engen. Iemand die al flink wat watertjes heeft doorzwomme­n. Ik denk dat we daar op korte termijn ook zullen in slag en. De klik moet er zijn, de ambitie is duidelijk. Neen, w e g aan niet alles van het v oorbije seizoen overboord gooien. Het blijft z eker de bedoeling om de Lierse waarden te behouden. Ik z al er over waken dat w e de z aken die belangrijk zijn voor onze aanhang niet laten verwateren. O m die r eden hadden w e ook graag E ric Van Meir nog bij de club g ehouden. Het is jammer dat het ander s is gelopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium