Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijfde zege op rij na thriller

-

Port of Antwerp Giants won na een thriller bij Limburg United. Jason Clark scoorde in de slotsecond­en de winnende korf: 7678. De havenploeg blijft meteen stevig tweede in de EuroMillio­ns League. “Ik ben enorm gelukkig,” straalde coach Roel Moors.

Port of Antwerp Giants arriveerde in Hasselt zonder Corey Hawkins. De Amerikaans­e shooting guard, die aan de schouder moet worden geopereerd en wordt vervangen, tekende niet present bij het vertrek. Meteen definitief einde verhaal dus voor Hawkins bij de Giants. “Wij onderhande­len met een Amerikaans­e vervanger en hopen zo snel mogelijk op witte rook”, aldus sportief manager Leo De Rycke.

“We controleer­den de eerste helft en Ordane Kanda ( was fysiek in die eerste twee kwarts een belangrijk­e sleutel”, analyseerd­e Roel Moors. “Hij haalt druk weg van Jason Clark. Hij scoorde tevens 12 punten en verdedigde enorm strak. Kanda toonde maturiteit, nu moet hij dat een ganse wedstrijd proberen door te trekken.”

Limburg United zag Ben Simons (exAntwerp Giants) wel met drie driepunter­s uitpakken, maar de Limburgers waren in die eerste helft dus altijd op achtervolg­en aangewezen. “We leden maar liefst 15 balverliez­en in de eerste twee kwarts. Dan vraag je om problemen en kijk je halfweg dan ook tegen een 29-42-achterstan­d aan”, reageerde coach Brian Lynch van Limburg United.

“Dat de Limburgers met een remonte zouden uitpakken, lag in de lijn der verwachtin­gen”, aldus Moors. “Zij beschikken over veel kwaliteit en pakten met vele driepunter­s ( uit. Mukubu deed ons pijn en leidde de remonte in (42-47). Gelukkig bleven we kalm en konden we het derde kwart alsnog met een kleine voorsprong afsluiten (54-57).”

In het slotkwart kwamen de Limburgers via Jerime Anderson bij 60-59 op voorsprong. Het momentum leek te kantelen. Port of Antwerp Giants acteerde even nerveus, lag onder in de rebound (37-28), hing eventjes in de touwen, maar toonde fighting spirit. “We wilden echt die zege en dat gaf de doorslag. Clark zat moeilijk in de partij, maar eindigde verschroei­end. Met twee driepunter­s hield hij ons op voorsprong.”

Limburg United bleef in een heuse nagelbijte­r echter aandringen. Antwerpena­ar Yannick Desiron, die net twee jaar bijtekende bij Limburg Uni- ted, scoorde en Abe Lodwick lukte op veertien seconden van het einde de 76-76. Een verlenging leek in de maak, maar Jason Clark scoorde in de slotsecond­en de winnende korf voor Giants na een flitsende drive. Met 17 op 24 blijft de havenploeg stevig tweede. Zaterdag wacht in Brussels al een nieuwe opdracht.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium