Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuk om onze Europese trui eens in eigen land te tonen”

- KAREL LEMMENS

Lotte Kopecky kijkt reikhalzen­d uit naar de internatio­nale pistemeeti­ng, die vrijdag en zaterdag op het programma staat in het Vlaams Wielercent­rum Eddy Merckx in Gent. Ze wil in eigen land haar grotere status op de piste in de verf zetten.

b

“Ik ben heel blij met dit initiatief van de Belgische Wielerbond”, zegt de renster van LottoSouda­l. “Het tweede weekend van april wacht ons in Hongkong het WK op de piste en daar trek ik met veel ambitie naar toe. Aan de meeting van vrijdag en zaterdag nemen ruim 100 deelnemers uit 17 verschille­nde landen deel. Alle Belgische toppers en enkele grote namen uit het buitenland tekenen present. Onnodig te zeggen dat het een heel leerrijke en interessan­te confrontat­ie wordt. Ik kijk er met veel enthousias­me naar uit.”

Vrijdagavo­nd zal de 21-jarige renster uit Niel aan de zijde van Jolien D'Hoore in de ploegkoers voor het eerst te bewonderen zijn in de trui van Europees kampioen. Die titel behaalden ze eind oktober 2016 in Frankrijk door sterke naties als Groot-Brittannië en Nederland naar zilver en brons te verwijzen. “Ik vind het prettig dat we die trui eens in eigen land kunnen tonen. De wedstrijd zelf wordt een bikkelhard gevecht, want de concurrent­ie is niet min. Het niveau zal niet ver van een Wereldbeke­rwedstrijd liggen. Het spreekt voor zich dat we alles uit de kast zullen halen om voor eigen volk te laten zien wat we waard zijn. Ik rijd vrijdag ook de scratch en de puntenkoer­s. Een gevuld programma dus. En zater- dag moet ik opnieuw vol aan de bak, want dan mag ik aan de slag in het omnium.”

“Door mijn zege in die discipline in de Wereldbeke­rwedstrijd in het Colombiaan­se Cali heb ik een zekere reputatie opgebouwd. Die zege kwam er veeleer onverwacht, maar ik was er supertevre­den mee. Het toont aan dat ik stappen vooruit blijf zetten. Bevestigen is de boodschap, zeker omdat ik in dat onderdeel ook op het WK de Belgische kleuren zal verdedigen. Ik heb veel en goed getraind en heb er goede moed op.”

Piste krijgt voorrang

Ook op de weg reed Kopecky zich al in de kijker met onder meer een vijfde plaats in de Omloop van het Hageland en vorig weekend in Drenthe, waar ze en- kel de razendsnel­le Australisc­he Hosking moest voorlaten, maar wel voor wereldkamp­ioene Dideriksen eindigde. “De overgang van piste naar weg verteer ik vlot. Ook de vorige jaren had ik daar geen problemen mee. Al zal mijn aandacht de komende weken toch in eerste instantie uitgaan naar het WK.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Lotte Kopecky (links) en Jolien D’hoore in de Europese trui, die ze de komende dagen in Gent nadrukkeli­jk willen tonen.
FOTO PHOTO NEWS Lotte Kopecky (links) en Jolien D’hoore in de Europese trui, die ze de komende dagen in Gent nadrukkeli­jk willen tonen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium