Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoe pijnlijk dit v erlies ook is , we hebben er uit geleerd”

-

Geen bekerfinal­e voor Antwerpen. In de halve finale moesten de jongens van Patrick Van Ginneken met 87 het hoofd buigen voor Moeskroen. Toch kijkt Antwerpen nog altijd vol vertrouwen de playoffs tegemoet. De Sinjoren geloven zelfs nog altijd in de titel.

b

Al kwam de nederlaag tegen Moeskroen toch als een zware opdoffer aan. Vooral dan door het wedstrijdv­erloop. De Antwerpena­ars kregen meermaals de kansen om de wedstrijd in hun voordeel te doen uitdraaien. “Tactisch klopte het plaatje. Ook de uitvoering was degelijk, op enkele uitschuive­rs in de derde periode na”, reageerde Denis Sabani. “Maar het ontbreekt ons nog aan killersins­tinct om op de cruciale momenten te scoren. Tegen wie we dan spelen, maakt zelfs niet uit. Toch ben ik er rotsvast van overtuigd dat we daar nog in gaan groeien. Hoe pijnlijk dit verlies ook is, we hebben er toch uitgeleerd. Dat nemen we mee naar de play-offs. De titel is van ons, we moeten hem alleen nog grijpen. Al wordt het natuurlijk niet op een presenteer­blaadje aangeboden.”

Ondanks de uitschakel­ing was ook coach Patrick Van Ginneken trots op zijn jongens. “De spelers maken elke week progressie. Ze leggen op geen enkel moment de verantwoor­delijkheid voor het falen bij randfactor­en, ze kijken alleen naar zichzelf. Als we op bepaalde punten nog kunnen verbeteren, dan zit de titel er dit seizoen absoluut nog in.”

Zaterdagav­ond opent Antwerpen de playoffs in eigen bad tegen Mechelen. Een maand geleden pakte Antwerpen nog een knappe uitzege bij de Mechelaars.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium