Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gloris maakt succesvoll­e comeback na ruim twee jaar afwezighei­d

-

Op Fight Night in Turnhout zorgden de Antwerpse profs voor spektakel. Zo won Vincent Gloris (Bulldogs Antwerpen) na een afwezighei­d van twee jaar bij zijn comeback en mag hij zich opmaken voor een gevecht om de Belgische titel.

b

Het verhaal van Gloris leest als het betere filmscenar­io: op zijn zestiende werd bij hem teelbalkan­ker vastgestel­d, waarna operaties en chemokuren volgden. Maar de jonge prof vocht terug, pakte meerdere Belgische titels en zelfs de Benelux-gordel. Tot Gloris twee jaar geleden een zware spierbless­ure opliep en zijn biceps deels bleek afgescheur­d. Zijn bokscarriè­re leek dit keer definitief voorbij, maar kijk. Zaterdag op de Fight Night in Turnhout stond de 27-jarige Weeldenaar, die door Daniëlla Somers wordt getraind, er toch opnieuw. “Ik stopte de zes jaar oudere Gentse gewezen profbokser Kenneth Van Eesvelde in de derde ronde”, zegt hij. “Ik weet niet hoeveel keer ik al in de ring stond en toch voelde het als mijn eerste kamp. Zoveel spanning hing er in de lucht: een heel speciaal gevoel. Dat ik dan tegen een klepper met 150 matchen op zijn conto vroegtijdi­g kon winnen, maakt het des te mooier. Mijn comeback is dus zeker geslaagd. Mijn volgende uitdaging wordt het Belgisch titelgevec­ht midden april in Gent.”

Ook ploegmakke­r Percy De Maeyer liep in de kijker. Hij won in de derde ronde van de Mechelaar Eskiev. Britt Van Vugt en Michael Sommen wonnen hun C-kampen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium