Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben tegen Schoten de puntjes op de i gezet”

- SVEN PERSOONE

De titel voor Hellvoc komt nu wel heel dichtbij. Na de topper tegen Sveka Schoten van afgelopen weekend heeft de leider zijn positie nog wat verstevigd. Het klopte de bezoekers met 30 en loopt vier punten uit op LeefdaalBe­rtem en datzelfde Sveka Schoten.

“We hadden ons erg grondig voorbereid op deze topper”, geeft trainer Peter Bierinckx toe. “Na een mindere periode zijn we rechtgesta­an en hebben we de puntjes op de i gezet. Het was verder vallen of weer opstaan en dat hebben we gedaan. Ik ben uitermate trots op de groep. Je kunt wel willen en je kunt erin geloven, maar het zijn nog altijd de spelers die het op het veld moeten uitvoeren. We zijn Sveka Schoten meteen naar de keel gevlogen en hebben niet meer losgelaten. Er zijn nu nog vier matchen te gaan, waarvan we er drie op verplaatsi­ng spelen. Allemaal tegen ploegen die zich in de tweede helft van de rangschikk­ing bevinden. Maar laat me duidelijk zijn: we zijn er nog niet. Mentaal hebben we erg diep gezeten. Tijdens de zes vorige matchen, Sveka niet meegereken­d, speelden we vijf keer op rij vijf sets. We haalden tien op achttien en dan zijn de jongens wel eens gaan twijfelen aan hun eigen mogelijkhe­den. Als trainer kan ik niet meer doen dan al mijn ervaring bovenhalen en op hen inpraten. Dat hebben ze afgelopen zaterdag goed opgepikt. Gelukkig verloren onze concurrent­en ook punten de voorbije periode. Het is dankzij die vijfsetter­s dat we nog altijd op de eerste plaats staan.”

Oude bekenden keren terug

Maar hoe komt het dat het plots wat minder ging lopen bij Hellvoc? Vanwaar die plots dip? Bierinckx ziet meerdere oorzaken. “Onbewust zal de druk wel een invloed gehad hebben en ook de transferpe­riode heeft ongetwijfe­ld een rol gespeeld. Plots raakte bekend dat een aantal gereputeer­de oud-spelers volgend seizoen terugkeren. Een verrassing voor sommige spelers, maar het is beter dat de kern het meteen van ons hoort, dan als ze dat via via moeten vernemen. Ik denk dat ze dat nu wel een plaatsje kunnen geven. In Hellvoc staat een mooi toekomstpr­oject op stapel. Tussen dit en vijf jaar mikt de club op liga B, maar laten we ons nu eerst en vooral op dit seizoen richten. We hebben een mooie uitgangspo­sitie, die moeten we elke week opnieuw weer verdedigen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Coach Peter Bierinckx spreekt zijn jongens toe. Na een kleine dip lijkt Hellvoc nu toch weer op weg naar de titel in tweede divisie B.
FOTO TOM GOYVAERTS Coach Peter Bierinckx spreekt zijn jongens toe. Na een kleine dip lijkt Hellvoc nu toch weer op weg naar de titel in tweede divisie B.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium