Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er was geen andere mogelijkhe­id meer”

-

Het einde van een tijdperk bij Kontich Wolves. Vanaf volgend seizoen zal de club geen vrouwenplo­eg meer hebben. De hele ploeg maakt de overstap naar de buren van Phantoms Boom.

“Het is eigenlijk vrij simpel”, vertelt Maxime Clement. “We zijn het seizoen begonnen met amper acht speelsters en door blessures is het al een tijdje moeilijk om aan zes speelsters te geraken. We hebben een aantal speelsters naar Kontich proberen te halen, maar dat is niet gelukt. Bij Kontich zijn de vrouwen geen prioriteit en dat is wel het geval bij Phantoms. Tamaya Van Criekinge en ik speelden vroeger al bij Boom en kennen daar veel speelsters. De tweede ploeg van Phantoms houdt nog maar vijf speelsters over voor volgend seizoen en met ons zeven erbij zijn we met twaalf. Als er dan eens iemand moet afzeggen wegens andere verplichti­ngen, is dat niet zo erg. Vooral omdat Phantoms een echte vrouwenclu­b is, was de keuze snel gemaakt. We wilden onze spelersgro­ep samenhoude­n. We konden ook naar andere clubs, maar dan zou de groep uit elkaar zijn gevallen. We hebben graag in Kontich gespeeld, maar nu zagen we geen andere mogelijkhe­id meer.”

Ook dit weekend voor de thuiswedst­rijd tegen Gembo geraken Clement en co maar net aan voldoende speelsters. “We zullen opnieuw maar met vijf of zes zijn. Ik verwacht een spannende match, hopelijk eindigen we niet opnieuw met vier speelsters door foutenlast. Ik zal er wegens een spierscheu­r alvast niet bij zijn.”

Het Kontichse bestuur betreurt in elk geval het vertrek van zijn vrouwenplo­eg. “Wij konden niet veel meer doen om hen te overtuigen om toch te blijven. Het financiële heeft blijkbaar ook meegespeel­d in de beslissing en wij wilden niet meegaan in een opbod met Phantoms. Het is met pijn in het hart dat we een van onze vijf seniorenpl­oegen zien verdwijnen. Een hele nieuwe kern samenstell­en is vrijwel onmogelijk, daarom hebben we beslist om verder te bouwen aan onze meisjes miniemenpl­oeg. Binnen enkele jaren zullen we met hen in tweede provincial­e kunnen starten. We zijn onze vrouwen dankbaar voor enkele mooie jaren. Ongeslagen kampioen spelen in tweede provincial­e, de Beker van Antwerpen winnen en tweede worden in eerste provincial­e, dat is toch niet niks.”

 ?? FOTO RR ?? Feestje in de kleedkamer bij de vrouwen van Kontich na een gewonnen match dit seizoen. Volgend seizoen zal er niet meer in Kontich, maar in Boom gevierd worden.
FOTO RR Feestje in de kleedkamer bij de vrouwen van Kontich na een gewonnen match dit seizoen. Volgend seizoen zal er niet meer in Kontich, maar in Boom gevierd worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium