Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Derde plaats veiligstel­len”

Gembo van coach Glenn De Boeck begint aan zwaar drieluik

-

Tweedeklas­ser Gembo vat zondag bij Antwerp Giants Two de slotfase van de reguliere competitie aan. “Het wordt nog een zwaar drieluik, maar we gaan toch proberen om minstens de derde plaats veilig te stellen”, zegt coach Glenn De Boeck.

Zondag trekt Gembo naar Antwerp Giants Two voor een steeds pittige derby, de week nadien ontvangt het leider Gent Hawks. Op 1 april wacht in Waregem dan de laatste opdracht van de reguliere competitie. Dan weet de club uit Borgerhout of dat het ook effectief in de top drie eindigt. “Met 17 op 23 staan we samen met stadsgenoo­t Oxaco op de tweede plaats. We hebben het jammer genoeg niet meer in eigen handen. Oxaco staat immers positief ten opzichte van ons, bij gelijke stand eindigt het team van collega Tony Van den Bosch altijd voor ons”, beseft De Boeck. “Op papier oogt hun programma ook makkelijke­r dan dat van ons. Naar Oxaco moeten we dus niet echt meer kijken. We moeten gewoon zien dat we zelf onze wedstrijde­n weten te winnen. Doen we dat, eindigen we zeker voor Waregem op de derde plaats. De West-Vlamingen staan vierde en hebben twee keer minder gewonnen. Ook zij staan nog positief tegen over ons, maar op de laatste speeldag gaan we wel nog bij hen op bezoek. Al zouden we liefst voor de trip naar de kampioen al zekerheid hebben over minstens die derde stek.”

Beginnen doen Gembo en De Boeck zondag met de verplaatsi­ng naar buur Port of Antwerp Giants Two. “Zo’n derby blijft toch altijd iets speciaals. De Giants Two zijn een jonge en talentvoll­e ploeg. Dat blijft opletten geblazen.”

De Boeck gaat normaal gezien ook volgend jaar door bij de Borgerhout­enaren. “De gesprekken gaan inderdaad de goede kant op.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium