Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog nooit zo’n seizoen meegemaakt”

Wuustwezel van Didier De Vlaminck moet door vele blessures vechten voor behoud

-

Na een wisselvall­ig seizoen staan de mannen van Wuustwezel maar enkele plaatsen boven de degradatie­streep. Vorige week werd voor eigen volk nog verloren van Guco Lier. Winst zondag in de derby op Cobras is dus aangewezen.

“We spelen een wisselvall­ig seizoen, dat kan je wel zeggen”, aldus Didier De Vlaminck, dit jaar nieuw bij de Weasels. “De verklaring voor dat mindere jaar is eigenlijk vrij simpel: het is allemaal te wijten aan blessures. Ik heb in mijn hele carrière nog nooit zo’n seizoen meegemaakt. Op een zeker moment hadden we liefst zeven geblesseer­de spelers. Op een kern van twaalf spelers kan dat tellen. Op den duur was er bijna geen volk meer op training.”

Toch heeft Wuustwezel nog alles in eigen handen. Al kan er zondag tegen Cobras toch maar best gewonnen worden. Dat beseft ook De Vlaminck. “Cobras en Schelle zijn twee matchen die we moeten winnen. Zeker nu iedereen terug fit is. Thuis wonnen we gemakkelij­k van Cobras, en dat was zelfs in de periode dat het bij ons minder liep. Nu loopt het beter, maar dat wil niet zeggen dat het vanzelf zal gaan. Al is het geloof groot. Deze groep kan altijd iets meer als het echt moet. Dat is het karakter van Wuustwezel.”

Ook de Weasels zijn al volop bezig met volgend seizoen. De Vlaminck zelf weet echter nog niet waar zijn toekomst ligt. “Ik vind van mezelf dat ik een redelijk goed seizoen gespeeld heb, maar ik wacht nog wat af. Als er in Wuustwezel een redelijke ploeg kan uitgebouwd worden, wil ik altijd blijven. Al ga ik er dan wel vanuit dat we in eerste provincial­e blijven. Lager wil ik voorlopig niet spelen. Al maak ik me daar niet echt zorgen over, wij gaan ons snel weten te redden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium