Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik overweeg om volgend seizoen met dubbele licentie te gaan spelen”

-

Met de komst van Gembo wacht Antwerp Giants B dit weekend geen simpele opdracht. Vincent Peeters hoopt de punten toch te kunnen thuishoude­n. Vorig weekend was de youngster nog een van de uitblinker­s in de gewonnen finale van de Beker van Vlaanderen U18.

“Het was een mooie finale”, zegt Peeters. “Eindelijk konden we ons zwart beest Oostende een keer kloppen. Dat werd wel eens tijd, de zege deed dan ook ontzettend veel deugd. Gelukkig krijg ik bij de U18 veel speelminut­en, want bij de tweede ploeg loopt het niet echt van een leien dakje, ik had dit seizoen op meer speelminut­en gerekend. Ik had gehoopt om meer stappen voorwaarts te kunnen zetten, dit is toch een ontgoochel­ing. De coaches vinden vooral dat ik nog explosieve­r moet worden.”

Toch heeft Peeters de hoop om in de toekomst een profcarriè­re uit te bouwen nog niet opgegeven. “Het blijft mijn ambitie om binnen enkele jaren als prof aan de slag te gaan. Deze zomer studeer ik af aan de topsportsc­hool, maar ik ga nog wel verder studeren. Hoe we dat gaan combineren, zijn we nu aan het afspreken binnen de club. Omdat ze mij niet kunnen garanderen dat ik volgend seizoen meer aan de bak zal komen, is een dubbele licentie misschien een oplossing. Blijven trainen bij de Giants en wedstrijde­n spelen bij een andere ploeg.”

Maar eerst moet zondag Gembo nog voor de bijl. Peeters: “Dat zal niet evident zijn, maar er heerst bij ons een gezonde spanning voor deze derby, dat voel je op training. Ons doel dit seizoen was om de play-offs te halen, daarvoor hebben we nog enkele zeges nodig. Hopelijk lukt het al tegen Gembo.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium