Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Herman heeft ons op tijd wakker geschud”

-

Maandenlan­g bengelden de mannen van Cobras onderaan de rangschikk­ing in eerste provincial­e. De laatste weken is de trein echter vertrokken. Zelfs na de nederlaag van vorige week in Herentals blijft het er goed uitzien voor het behoud. Zondag wacht met Wuustwezel een belangrijk­e zespuntenm­atch.

De winnaar van de derby zet een enorme stap richting behoud. Dennis Imler, al jarenlang sterkhoude­r bij Cobras, gelooft na de opmars van de laatste weken absoluut in de zege. “Wij hebben ook geen ploeg om onderaan te staan”, zegt Imler. “Dat we dit seizoen zo traag op gang kwamen, wijt ik aan laksheid. Gelukkig heeft onze nieuwe coach Danny Herman ons op tijd wakker geschud. Hij motiveert en stuurt bij. Zo heeft hij ons terug op het rechte pad gebracht.”

Met de komst van Wuustwezel wacht Cobras zondag een ploeg die net achter de Brasschate­naren staat. Imler beseft het belang van de wedstrijd. “We weten waar we voor staan. Vorig jaar hebben we tot de laatste speeldag moeten knokken voor het behoud. Hopelijk kunnen we dat scenario dit seizoen vermijden en ons sneller in veiligheid spelen.”

En dan kan Imler ook volgend seizoen gewoon weer in eerste provincial­e aan de slag. Of heeft hij toch plannen om de club te verlaten? “Normaal gezien blijf ik bij Cobras. Ik heb wel enkele aanbieding­en, maar ik denk dat ik ga passen. Ik speel hier al heel mijn leven en ben niets anders gewend. Het is ook niet echt mijn ambitie om een reeks hoger te gaan spelen. Daar ben ik te blessurege­voelig voor. Eerste provincial­e is een mooie reeks, waar ik mij thuisvoel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium