Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu moeten we het huwelijk consumeren”

-

Succes heeft vele vaders. Liefst twaalf prominente­n verdrongen zich om het akkoord over Oosterweel te presentere­n. Sommigen van hen deden mooie uitspraken.

”We zitten hier met de twaalf apostelen”, zei Ademloos-voorzitter Wim van Hees.

En inderdaad: twaalf mensen zaten op elkaar gepropt om het akkoord over Oosterweel te presentere­n. Voor één keer hadden de journalist­en tijdens de persconfer­entie meer ruimte dan de politici. Maar in de vele speeches vielen er wel enkele mooie uitspraken te noteren. * Minister van Mobiliteit

Ben Weyts (N-VA): “De aanstellin­g van een intendant was zeker niet ons

domste idee.”

* Wim van Hees

(Ademloos): “Dit akkoord is fragiel, het is niet voor

eeuwig. Maar vanaf nu dragen we een gedeelde verantwoor­delijkheid. En mislukken is geen optie.”

* Hilde Crevits (CD&V): “Er waren bruggenbou­wers en burgerbewe­gingen nodig om te komen tot een positieve tunnelvisi­e.”

* Bart Tommelein (Open Vld): “Ik ben waarschijn­lijk wel belangrijk als de apostel Bartholome­us, want ik zal als minister van Begroting voor de centen moeten zorgen.”

* Bart De Wever (N-VA): “We zijn 450 jaar na de slag om Oosterweel in de Tachtigjar­ige Oorlog. We hebben de voorbije jaren gezocht naar een geschikte huwelijksc­onsulent en we hebben die gevonden in intendant Alexander D’Hooghe. Nu moeten we het huwelijk zo snel mogelijk gaan consumeren.” (lm)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium