Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn ouders in Italië weten niet dat ik boks”

-

Tussen al het testostero­n in Borgerhout staat ook de Italiaanse Maura stevig haar mannetje. Zij bokst tegen de mannen, en de mannen tegen haar.

“Het is goed voor mijn vooruitgan­g om te oefenen tegen mannen, omdat ze nog sterker zijn dan mijn vrouwelijk­e tegenstand­ers op wedstrijde­n.”

Maura vond de liefde voor het boksen op de universite­it in het Italiaanse Firenze. Tussen het studeren door ontplooide haar passie voor het boksen. “Ik heb altijd een grote interesse gehad voor de vechtsport, maar dat zagen mijn ouders niet zitten. Het was al werken of studeren wat de klok sloeg thuis, sport – en zeker een gevechtspo­rt – was volgens mijn ouders tijdverlie­s en afleiding van de belangrijk­e zaken in het leven. Toen ik talen ging studeren in Firenze, en dus niet langer thuis woonde, kon ik wel gewoon mijn zin doen. De roep van de bokswereld was te sterk en ik sloot me er aan bij een club”, zegt ze.

Grootmoede­r

“Mijn moeder is Belgische. Daarom kwamen we vaak op reis naar Antwerpen. Tijdens die reizen trainde ik ook al mee met BBS. Drie maanden geleden verhuisde ik van Italië naar België en trok ik in bij mijn grootmoede­r die hier woont. Nu kan ik vier keer per week trainen en mijn techniek nog bijschaven.”

Maura’s ouders weten nog steeds niet dat ze bokst en zijn dus ook niet op de hoogte van haar nieuwe titel als Vlaams kampioen. “Ze weten wel dat ik sport, maar niet exact wat ik doe. Dat durf ik nog niet zeggen. Pas als ik Belgisch kampioen word, zal ik het hen vertellen. Vlaams kampioen zullen ze niet goed genoeg vinden. Als ik op school 80% haalde, klonk het dat 100% beter zou zijn. Ik ben dus eens zo gemotiveer­d om komend weekend Belgisch kampioen te worden.”

(rvre)

 ??  ?? FOTO JAN VAN DER PERRE
Maura Moro.
FOTO JAN VAN DER PERRE Maura Moro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium