Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Boksen haalde me weg bij foute vrienden”

-

Dat Mushtaba vier jaar geleden nog met foute vrienden op straat rondhing, is bijna niet meer voor te stellen. “Zonder boksen was het waarschijn­lijk slecht afgelopen”, weet hij.

“Mijn beste vriend haalde me vier jaar geleden van de straat af. Hij overtuigde me om te beginnen met boksen en niet langer rond te hangen met foute vrienden. De eerste lessen vond ik er niet veel aan, maar mijn vriend overtuigde me om door te zetten”, vertelt Mushtaba, die dit weekend voor de tweede keer Vlaams kampioen werd.

“Ondertusse­n heb ik een diploma, zijn mijn ouders trots en zet ik alles op alles voor het boksen. Zonder BBS Antwerpen was het waarschijn­lijk fout afgelopen met mij.”

Autoongelu­k

Dat Mushtaba voor de sport leeft, bewees hij met zijn spectacula­ire overwinnin­g afgelopen weekend. “Exact een week voor het kampioensc­hap reed ik om vier uur ’s morgens met een vriend mee in de wagen. Hij viel in slaap achter het stuur en de wagen botste frontaal op een vangrail. Ik werd met een kneuzing aan mijn voet en een aantal kleinere wonden afgevoerd naar het ziekenhuis. In de ambu- lance was het eerste waar ik aan dacht het Vlaams kampioensc­hap. Ik dacht dat ik de winst wel kon vergeten. Maar opgeven wilde ik niet, ik zou mijn titel niet zomaar uit handen geven. Met een serieuze verwonding aan mijn voet heb ik het toch voor elkaar gekregen de winst binnen te halen. De hele wedstrijd was ik misselijk. Een kwartier later liep ik naar de toiletten en moest ik braken, maar ik had wel mijn medaille. Ondertusse­n ben ik bijna volledig hersteld, al zijn mijn trainingen rustiger dan voor het auto-ongeluk. Toch ga ik dit weekend opnieuw voor goud. Belgisch goud.”

(rvre)

 ??  ?? FOTO JAN VAN DER PERRE
Mushtaba Naseri.
FOTO JAN VAN DER PERRE Mushtaba Naseri.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium