Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bijna de handdoek in de ring gegooid”

-

Op vier jaar tijd heeft Sami aan elf wedstrijde­n deelgenome­n. Tien daarvan heeft hij gewonnen met technische knockouts. Dat vertelt hij graag én trots.

“Afgelopen weekend werd ik voor de derde keer op rij Vlaams kampioen”, vertelt Sami. Een paar jaar geleden zag het er nochtans naar uit dat de jonge bokser de handdoek al in de ring zou gooien.

“Ik sloot me oorspronke­lijk aan bij een andere Antwerpse club, maar daar voelde ik me niet goed. De drive om te presteren was weg. Het was mijn achterneef, Mushtaba Naseri, die me meenam naar BBS Antwerpen, waar ik opnieuw zin kreeg om te trainen en te boksen.”

In 2012 kwam Sami van Afghanista­n naar België. Zijn vader was olympisch worstelaar. “Toch sprak het boksen mij meer aan. Toen ik 15 was woog ik nog tachtig kilo, ik deed niet aan sport. Tot ik een paar jaar geleden een klik maakte en besloot een passie te vinden. Ik zocht een club en betaalde mijn eigen lessen, dat doe ik nu nog steeds trouwens. Mijn ouders stonden eerst niet achter mijn beslissing om voor de vechtsport te gaan, maar ze beseffen nu dat ik iets bereikt heb in het boksen. Ze zijn trots en volgen me zo veel als mogelijk. Dat geeft me extra moti- vatie om door te zetten en hard te werken”, zegt hij.

Mohammed Ali

“Ondertusse­n kan ik niet meer zonder het boksen. Als ik door omstandigh­eden een week niet kan komen trainen, voel ik dat ik iets mis. Mijn droom is om nog beter te worden. Eerst wil ik Belgisch kampioen worden en daarna Europees. De ultieme droom is om net zoals mijn grote voorbeeld Mohammed Ali ooit naar de olympische spelen te gaan en ook een inspiratie­bron voor anderen te worden.”

(rvre)

 ??  ?? Sami Abdul Wahid.
FOTO JAN VAN DER PERRE
Sami Abdul Wahid. FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium