Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vier keer per week twee uur onderweg”

-

Ayoub uit Kontich is al twee jaar vast lid bij BBS Antwerpen. Voor zijn passie heeft hij veel over, zelfs uren over en weer pendelen.

Vier keer per week pendelt Ayoub El Idrissi van Kontich naar Borgerhout. “Ik doe er meestal een dik uur over om naar de training te komen. Na anderhalf uur trainen is het opnieuw meer dan een uur terug naar huis. Dat doe ik elke week vier keer, zonder uitzonderi­ng. Ik ben best lang onderweg, maar mijn passie voor het boksen is groot en ik zou geen andere club willen. We trainen hier maar maximum met twintig leden samen, bij andere clubs ligt dat aantal vaak dubbel zo hoog”, legt Ayoub uit.

“Dat kleine aantal zorgt voor een aangename sfeer en een intensieve­re begeleidin­g door de coaches. Het is niet voor niets dat we met vier kampioenen terugkeerd­en afgelopen weekend. Voor mij was het de eerste overwinnin­g op een kampioensc­hap en dat smaakt naar meer.”

“Voetbal geen échte sport”

De liefde voor de gevechtssp­ort kreeg Ayoub waarschijn­lijk mee van zijn nonkel. “Mijn nonkel was een bekende thaibokser in Duitsland, daar keek ik als kind al naar op. Al is boksen niet echt te verge- lijken met thaiboksen. Boksen is een totaalspor­t en gewoon kei hard werken. Dat vind ik er net zo leuk aan. Het gaat niet enkel om de conditie, maar ook om de focus en de concentrat­ie. In de ring denk je aan niets anders meer. Boksen is de enige sport voor mij. Voetbal is, in vergelijki­ng met boksen, geen échte sport”, vindt Ayoub.

(rvre)

 ??  ?? Ayoub El Idrissi.
FOTO JAN VAN DER PERRE
Ayoub El Idrissi. FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium