Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titel zou bekroning zijn op c onstante seizoen”

Ternesse en Christof Van Bouwel kunnen kampioensc­hap elke week wat meer ruiken

-

Nog vier finales is Ternesse verwijderd van de titel in eerste provincial­e. De Wommelgemn­aren kunnen de titel al ruiken, maar blijven toch voorzichti­g. Morgenavon­d komt Brasschaat, dat zelf nog volop strijdt voor het behoud, op bezoek bij Christof Van Bouwel en co.

“Ik vind Brasschaat zeker geen slechte ploeg”, zegt Van Bouwel. “In de heenwedstr­ijd werd het maar 1-1. Van onderschat­ting kan dan ook geen sprake zijn. Brasschaat is nog volop in strijd voor het behoud, ze gaan er nog vol voor. En al zeker op bezoek bij de leider zal de motivatie groot zijn. Brasschaat zal zich dubbel plooien. Vanaf de eerste minuut zullen we vol aan de bak moeten.”

De aanvallend ingestelde flankverde­diger staat met zijn ploeg voor een nieuw moment van de waarheid. “Elke week wordt het belangrijk­er en spannender, iedereen leeft er echt naartoe. Alleen zijn we er nog altijd niet, we mogen geen steek laten vallen. En al zeker niet in eigen huis.”

Al eens gepromovee­rd met Cappellen

Net als vele andere spelers bij Ternesse mocht Van Bouwel al eens proeven van de nationale reeksen. “Met Cappellen promo-

veerde ik al van vierde naar derde nationale, samen met Bart De Corte (zijn ploegmaat vandaag, red.). Ik was toen nog maar vooraan in de twintig, maar zovele jaren later (Van Bouwel is ondertusse­n bezig aan zijn vierde seizoen bij Ternesse,

red.) zou het prachtig zijn om nog eens een titel te mogen vieren. We verdienen het ook. Ternesse heeft een constant seizoen achter de rug met mooi en verzorgd voetbal. Het zou de bekroning zijn op ons seizoen. Bovendien hebben we de ervaring om goed met de druk en de stress om te gaan. Uiteraard is er wel een portie gezonde spanning, maar toch heeft iedereen een goed oog in dat ene doel: kampioen spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium