Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Daan Roskams (Antonia) hoopt op basisplaat­s “Waterkans op behoud grijpen”

- (fko)

Antonia zal de degradatie naar tweede provincial­e nog moeilijk kunnen ontlopen. Dat besef leeft ook bij Daan Roskams. “Maar als we de vier resterende wedstrijde­n winnen, is het behoud nog mogelijk”, aldus de flankverde­diger.

“Het was jammer dat we in de sleutelmat­ch op Berg en Dal een complete offday kenden. Als we daar hadden gewonnen in plaats van roemloos onderuit te gaan, stonden we op amper één punt van een veilige plaats. Ni wourdt het nog heel moeilijk om in de resterende vier matchen de kloof van zeven punten op te halen. Maar toch, als we uit het resterende programma het maximum weten te puren, is de redding nog altijd mogelijk.”

Roskams verlengde zijn contract bij Antonia nog niet.

“Ik werk elke zaterdag steeds tot 18.00 uur bij een opticien en moet me dan haasten om tijdig op de afspraak op Antonia te zijn”, vertelt Roskams. “Alles moet dan snel-snel gebeuren. Omdat ik tussen de basis en de bank pendel, moet ik voor mezelf nog enkele zaken afwegen. Daarom tekende ik nog niet bij.”

Tegen Zwijndrech­t hoopt Antonia zeker nog eens drie punten te pakken. “Blijkbaar zijn er na de slechte resultaten een beetje strubbelin­gen bij Zwijndrech­t. We weten niet met welke ingesteldh­eid ze aan de aftrap zullen komen. We staan allebei met anderhalf been in tweede provincial­e en hebben geen andere keuze dan voluit voor de zege te gaan. Wij hebben niets meer te verliezen en zullen alles geven om de waterkans op het behoud die er nog is, te grijpen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium