Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brasserie Brasseur opent trendy loungebar

BOOZE By Brasseur biedt assortimen­t wijnen, speciaalbi­eren en cocktails

- REBECCA VAN REMOORTERE

Omdat Peter Van Cammeren vaak klanten moet weigeren in zijn zaak Brasserie Brasseur, opent hij vlakbij de loungebar BOOZE. “Daar kunnen klanten eerst een aperitiefj­e komen drinken.”

In het weekend kan het vaak lang wachten zijn om een tafel te bemachtige­n bij Brasserie Brasseur in de Sint Annaboomst­raat. Daar heeft eigenaar en kok Peter Van Cammeren nu iets op gevonden. Begin mei opent hij samen met zakenpartn­er Danny Rogiers in de Statiestra­at een loungebar, op minder dan een kilometer van de brasserie. Klanten die nog moeten wachten op een tafel in de brasserie kunnen dan even naar loungebar BOOZE By Brasseur om al een aperitiefj­e te nuttigen.

“En ook andersom. Als de klanten na de maaltijd in de brasserie nog zin hebben om iets te gaan drinken, kunnen we ze doorverwij­zen naar de loungebar voor een koffie of een digestief. Zo verliezen we geen klanten aan de concullega’s in de buurt. Ik kies er bewust voor om ook Brasseur in de naam van de bar op te nemen, zodat de link tussen de twee zaken duidelijk wordt”, zegt Peter.

“Ik was al lang op zoek naar een pand in de buurt om een nieuwe bar te openen. Dat er nu een geschikt pand in de buurt vrijkwam, waar vroeger al een café zat (café Den

Borrelbabb­el, red.), was een kans die ik niet kon laten liggen.”

Koffielief­hebbers

Volgens Peter is er nood aan een trendy loungebar in de buurt. “In Zwijndrech­t is er nog geen concept zoals BOOZE. Tot voor kort was er met Point Zwijndrech­t wel een praat- en entertainm­entcafé, maar die zaak is nu gesloten. Ik wil van BOOZE een trendy bar maken met een zeer groot assortimen­t aan topwijnen en speciaalbi­eren. En we voorzien een kleine honderd verschille­nde aperitieve­n, digestieve­n en cocktails. Voor de koffielief­hebber schenken we crazy coffees met verschille­nde smaken en er zullen ook borrelhapj­es zijn. Uiteraard zijn niet enkel de klanten van de brasserie welkom. Ik mik op een gevarieerd publiek. Op donderdag en vrijdag zal er een afterwork-evenement zijn. Dan voorzie ik via de brasserie een gratis catering met kleine broodjes en degustatie­s.”

Geen echt danscafé

Op vrijdag en zaterdag zal de bar tot 2u open zijn, twee uur langer dan op andere dagen. “Dan komt een dj plaatjes draaien. Toch wordt het geen echt danscafé, om de buren niet te storen. Het is de bedoeling dat de klanten zich thuisvoele­n en met elkaar kunnen praten. Daarom kies ik er bewust voor om geen aparte kleine tafels te zetten, maar drie grote exemplaren. Als het mooi weer is, kunnen klanten ook nog op het terras zitten, maar dat zal pas tegen het einde van de zomer helemaal ingericht worden.”

De opening van BOOZE By Brasseur staat gepland op vrijdag 5 mei. Op 4 mei is er al een receptie voor genodigden. De sluitingsd­agen zijn maandag en dinsdag.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Peter Van Cammeren (links) en Danny Rogiers. “We mikken op een gevarieerd publiek.”
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Peter Van Cammeren (links) en Danny Rogiers. “We mikken op een gevarieerd publiek.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium