Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iconische kroeg De Smoutpot sluit

-

Café De Smoutpot in Zwijndrech­t is niet meer. Vorige week vroeg huidig cafébaas Wim Van Eeckhoven met pijn in het hart het faillissem­ent aan.

Na drie jaar en acht maanden moeten Wim Van Eeckhoven en zijn vrouw café De Smoutpot opgeven. “Met pijn in het hart, maar toch vooral met mooie herinnerin­gen is voor ons de tijd gekomen om te stoppen”, zo kondigt Wim het nieuws aan op de Facebookpa­gina van het café. Dat leverde heel wat teleurgest­elde reacties op. “Ik heb altijd met mijn vrouw in de zaak gestaan, maar het wordt voor ons financieel te zwaar om verder te gaan. Mensen gaan minder en minder op café en de kosten worden te hoog. Het zijn moeilijke tijden voor de horeca en dat ondervinde­n ook wij. Het was een moeilijke beslissing om het café te sluiten, maar we zien geen andere optie.”

Vaste klant

De Smoutpot is een iconisch ca- fé in Zwijndrech­t, waar vooral mensen uit het Waasland over de vloer komen. “De Smoutpot is al meer dan twintig jaar een be- kend café in de buurt. Mijn vrouw en ik waren zelf ook steeds vaste klant. Toen de vorige zaakvoerde­r moest stoppen, hebben we niet lang getwijfeld om de zaak over te nemen en er ons ding mee te doen.”

Met de overname door Wim Van Eeckhoven kreeg muziek in het café nog een belangrijk­ere rol. “Ik ben zelf muzikant en organiseer­de vaak jamsessies waaraan ik ook zelf deelnam. Zo vaak mogelijk probeerde we bands uit de buurt en beginnende muziekgroe­pen een podium te geven. Er stonden zelfs regelmatig bands uit het buitenland bij ons op de planken. Zowel punk, metal als reggae zijn hier de revue gepasseerd.”

Wim en zijn vrouw gaan nu op zoek naar een nieuwe job. Ze huurden het pand van het café. Wat de eigenaar met het pand wil doen is nog niet duidelijk. Bij de curator voor het faillissem­ent klinkt dat hij het pand zou willen verkopen, maar dat is nog niet helemaal zeker.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Café De Smoutpot stopt ermee. “Met pijn in het hart.”
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Café De Smoutpot stopt ermee. “Met pijn in het hart.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium