Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met honderden in de rij voor tickets Beiaardcan­tus

-

Om klokslag 12u startte de ticketverk­oop voor de populaire beiaardcan­tus. Het werd een studentiko­ze overrompel­ing. Alle 2.500 kaartjes vlogen in een mum van tijd over de toonbank. Urenlang kampeerden studenten in de wachtrij. “Want dit wil je echt niet missen.”

Maandagoch­tend, half acht. Niet meteen een uur waarop je enthousias­te studenten aan de poorten van de Universite­it Antwerpen verwacht. Toch was dit het uur waarop de eerste fanatiekel­ingen zich in de rij plaatsten voor de ticketverk­oop van de beiaardcan­tus die doorgaat op 20 april. Dan zullen 2.500 studenten verzamelen op de Groenplaat­s, met studentenc­odex onder de arm, voor een groot zang- en drankfeest onder begeleidin­g van de beiaardier. Liters bier zullen er vloeien. Maar wie erbij wil zijn, moest er dus wat voor over hebben.

“Wij zitten in ons laatste jaar TEW en Handelsing­enieur”, vertellen Ruben (23) en Rabbe (24), die als eesten, gezellig onder een parasollet­je, de rij maakten aan het Unifac-gebouw op de stadscampu­s. “Dit willen we echt niet missen. Het moet een mooie afsluiter worden van onze studentent­ijd. Doorgaans gaan cantussen door in beperkt gezelschap. Dat je met veel mensen samenkomt, maakt het tot een erg speciale ervaring.”

Unieke belevenis

Achter hen staan studenten Linn, Maud en Margaux. “Ook wij zijn al van half acht aan het aanschuive­n. Dat noemen ze pas toewijding”, lachen ze. “We willen met al onze vriendinne­n deelnemen, want dit wordt bijzonder.”

Het is de tweede keer dat er in Antwerpen een cantus op zo’n grote schaal wordt georganise­erd. Daarvoor slaan verschille­nde studentenc­lubs de handen in elkaar. “We hadden wel verwacht dat de ticketverk­oop snel zou lopen”, vertelt Unifac-voorzitter Wouter De Boeck. “Een beiaardcan­tus is een unieke belevenis. Voor deze tweede editie willen we echt alle Antwerpse studenten samenbreng­en, zowel van de universite­it als van de hogeschole­n. Een groot deel van de opbrengst zullen we overigens schenken aan het goede doel.”

Enkele minuten voor twaalf heeft het binnenplei­n van het K-Blok in de Kleine Kauwenberg iets weg van de ingang van een festivalwe­ide, uitgelaten sfeer incluis. “Dit wordt het evenement van het jaar”, weet een groepje vrienden vanuit hun campingsto­eltjes, met een potje Aïki Noodles in de hand.

 ??  ??
 ?? FOTO EVW ?? De 2.500 kaartjes waren in geen tijd de deur uit. “Dit moet een mooie afsluiter van onze studentent­ijd worden”, klinkt het bij enkele laatstejaa­rs.
FOTO EVW De 2.500 kaartjes waren in geen tijd de deur uit. “Dit moet een mooie afsluiter van onze studentent­ijd worden”, klinkt het bij enkele laatstejaa­rs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium