Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ex-werknemer De Lijn crasht met gestolen bus

De bus van De Lijn die betrokken was bij een aanrijding op de E34 in Turnhout, was door een exwerkneme­r gestolen in de stelplaats in Malle.

-

Op maandagoch­tend 6 maart gebeurden meerdere ongevallen op de E34 in Turnhout. Een gelede lijnbus van De Lijn die richting Nederland reed, moest vertragen voor de kijkfile. Een vrachtwage­nbestuurde­r had dit te laat opgemerkt en reed achteraan in op de bus. Die werd tegen een voorligger geduwd. De chauffeur raakte lichtgewon­d en verklaarde aan de politie dat hij een testrit maakte.

Gepeperde rekening

Al snel werd duidelijk dat dit niet klopte. “Het gaat om een man die voor De Lijn heeft gewerkt, maar zo’n twee jaar geleden werd ontslagen”, zegt Tom Van de Vreken van De Lijn. “Zondagavon­d zou hij als passagier op de bus zijn gestapt. Aan het einde van de rit verstopte hij zich. De bestuurder dacht dat zijn bus leeg was en reed de stelplaats binnen. Nadien vertrok de dief met de bus. Als gewezen bestuurder wist hij hoe je zo’n voertuig aan de praat krijgt.”

Maandagoch­tend werd de bus meteen gemist. “We keken na of er niemand met een verkeerde bus was vertrokken. Kort daarna kwam de melding van het ongeval en vielen de puzzelstuk­ken in elkaar”, zegt Van de Vreken.

Over het motief van de man is niets bekend. Mogelijk was hij onder invloed. Kort na de feiten werd hij opgepakt, maar hij is inmiddels vrij onder voorwaarde­n. De Lijn zal hem de rekening presentere­n.

 ??  ?? De bus van De Lijn liep zware averij op bij een ongeval op de E34 in Turnhout.
De bus van De Lijn liep zware averij op bij een ongeval op de E34 in Turnhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium