Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nokia zoekt 75 nieuwe ingenieurs in Antwerpen

- (cwil)

Nokia, het vroegere AlcatelLuc­ent, zoekt 75 ingenieurs voor de vestiging in Antwerpen. Het bedrijf organiseer­t vandaag een jobbeurs in zijn gebouwen, vlak bij het Centraal Station.

Alcatel-Lucent, in een verder verleden bekend als Alcatel Bell, werd in april vorig jaar overgenome­n door de Finse telecomgig­ant Nokia. De naam Alcatel verdween dus in Antwerpen. En de honderd werknemers van Nokia in Mechelen en Herentals werken nu in de vroegere vestiging van Alcatel-Lucent in de Copernicus­laan in Antwerpen. Bij de overname werd vorig jaar aangekondi­gd dat veertig van die honderd mensen zouden worden ontslagen, maar dat proces is nog niet afgerond.

“De onderhande­lingen over de harmonisat­ie van Nokia en Alcatel-Lucent verlopen traag, maar constructi­ef”, zegt Guy Vertommen van vakbond BBTK.

“Niet mee met nieuwe techniek”

Ook bij de mensen die vroeger voor Alcatel-Lucent in Antwerpen werkten, zouden nog verschille­nde ingenieurs moeten vertrekken. “Sommige ingenieurs zijn niet meer mee met de nieuwste technieken”, zegt Guy Vertommen.

Dat betekent niet dat Nokia in Antwerpen geen volk meer nodig heeft. “Integendee­l”, zegt Kath- leen De Smedt, woordvoers­ter van Nokia in Antwerpen. “Wij organisere­n dinsdag in onze gebouwen in de Copernicus­laan van 8.30 uur tot 16 uur een jobbeurs die zich vooral richt op pas afgestudee­rden. We zoeken 75 ingenieurs. Liefst mensen met een masterdipl­oma in informatic­a, computerwe­tenschappe­n, elektronic­a of telecommun­icatie.”

De ingenieurs moeten onder meer meewerken aan de uitbouw van breedbandn­etwerken, die ervoor zorgen dat de internetge­bruiker verschille­nde dingen tegelijker­tijd kan doen, zoals films downloaden, spelletjes spelen en chatten. Bij Nokia in Antwerpen werken 1.450 mensen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium