Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belg verdacht van moord op kunstenare­s in Duitsland

-

De politie in Berlijn is op zoek naar een landgenoot die de hoofdverda­chte is van de moord op een Poolse kunstenare­s (41). De Belg was die avond bij haar in Duitsland.

De Berlijnse brandweer moest afgelopen vrijdag rond 21.30 uur uitrukken voor een brand in de wijk Kreuzberg. Tijdens de bluswerken trof ze het levenloze lichaam van de Poolse kunstenare­s Ewa Kacprzykow­ska aan. De reddingswe­rkers hebben haar nog proberen te reanimeren, maar de vrouw stierf ter plaatse. Ze vertoonde steekwonde­n en buren hadden een man via de binnentuin zien vluchten. Vermoedeli­jk is hij de moordenaar van de kunstenare­s.

Wat zeker is, is dat de Poolse en de man eerder op de avond nog een bezoek brachten aan een nachtwinke­l in de buurt. Ze kochten er een fles witte en een fles rode wijn en twee flessen wodka. Volgens de uitbater waren ze in opperbeste stemming.

Na onderzoek van bewakingsb­eelden van de winkel, heeft de Berlijn- se politie een opsporings­bericht verspreid met foto’s van de man. “Hij spreekt zeer goed Engels en zegt van Belgische afkomst te zijn.” De man kon, volgens de Duitse politie, nog niet geïdentifi­ceerd worden.

“Dol op het extreme”

Verschille­nde Duitse media speculeren dat de kunstenare­s en haar vermoedeli­jke moordenaar elkaar leerden kennen in het Berlijnse smmilieu, waarin Kacprzykow­ska vaak vertoefde. Volgens de Berliner

Zeitung postte ze geregeld zoekertjes op een sm-portaal. Ze was meestal op zoek naar modellen om artistieke en erotische foto’s van te maken. Maar de vrouw stond niet alleen achter, maar vaak ook voor de camera.

“Ewa hield van het extreme in alle opzichten”, getuigt John J., een exminnaar van de kunstenare­s, aan de Berlijnse krant. “Ze was dol op rollenspel­len, van geslepen femme fatale tot brave huisvrouw.” Ook drugs schuwde ze niet. “Ze hield enorm veel van cocaïne”, aldus haar ex-minnaar.

Petitie van buren

Volgens de Berliner Kurier hadden de buren het niet zo begrepen op Kacprzykow­ska. Sterker nog: met een petitie hebben ze ooit geprobeerd om haar uit haar appartemen­t te laten zetten. Volgens hen maakte ze vaak kabaal en organiseer­de ze luide feestjes. “En de vele mannen die op bezoek kwamen, vonden we maar vreemd”, zegt een buur.

 ??  ?? Aan de hand van de camerabeel­den uit de nachtwinke­l kon de politie een opsporings­bericht van de Belg verspreide­n.
Aan de hand van de camerabeel­den uit de nachtwinke­l kon de politie een opsporings­bericht van de Belg verspreide­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium