Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Marc Coucke is helft van fortuin kwijt”

Amerikaans magazine ‘Forbes’

-

Marc Coucke heeft een groot deel van zijn fortuin in rook zien opgaan. Dat zegt zakentijds­chrift Forbes, dat Coucke geschrapt heeft uit zijn jaarlijkse miljardair­slijst. “De vrije val van het aandeel van Perrigo heeft hem honderden miljoenen gekost.”

Nee, er moet niet meteen een benefiet worden georganise­erd om Marc Coucke uit de nood te helpen. Volgens Forbes ligt het vermogen van de flamboyant­e KVO-voorzitter nu op iets minder dan 558 miljoen euro. Waanzinnig veel geld, maar ook waanzinnig veel minder dan het jaar voordien. Want in 2016 stond Coucke met een geschat vermogen van 1,16 miljard euro nog als een van de drie Belgen in de Forbes- lijst met rijkste mensen ter wereld.

600 miljoen én zijn plaatsje op de miljardair­slijst kwijt in één jaar. Hoe kan dat? “Coucke staat niet meer op onze lijst omdat het aandeel van Perrigo het afgelopen jaar heel veel van zijn waarde verloor”, zegt Kerry Dolan, die aan het hoofd staat van het team dat elk jaar de lijst opstelt. “In twaalf maanden is Perrigo 35% van zijn waarde verloren: dat is een van de belangrijk­ste redenen waarom zijn fortuin zo is gekrompen.”

Toen Coucke Omega Pharma eind 2014 verkocht aan het Amerikaans­e Perrigo (voor in totaal 3,6 miljard euro), stak hij daar zelf 1,2 miljard van op zak: 600 miljoen cash en 600 miljoen in aandelen van Perrigo.

Coucke was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

 ??  ?? Marc Coucke.
Marc Coucke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium