Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Contador zint op wraak

Spanjaard wil in ploegentij­drit kater van ParijsNice doorspoele­n

- HUGO COOREVITS

Alberto Contador is kwaad, heel kwaad. Hij bleef na de in extremis verloren ParijsNice grijnslach­en, weigerde één onvertogen woord te zeggen, maar is vast van plan om in de Ronde van Catalonië met de pedalen te antwoorden. De enige voorwaarde is dat TrekSegafr­edo zich vandaag goed uit de slag trekt in de ploegentij­drit in Banyoles.

41,5 kilometer is de bijzonder technische lus door Catalonië lang. “Ik denk dat het geleden is van 2009, toen ik nog renner was, dat we zo’n lange teamoefeni­ng in een rittenkoer­s kregen”, aldus Steven de Jongh die gisteravon­d nog aan het wachten was op de starttijde­n van de ploegentij­drit.

“Als Alberto zondag in Barcelona twee seconden voorsprong telt op de tweede, is dat voldoende”, stelde zijn ploegleide­r met een grijns. “Alleen kunnen er in die ploegentij­drit heel grote verschille­n vallen, ook al omdat de weerberich­ten elkaar tegensprek­en. Het ene spreekt over een nat wegdek, het andere zegt dat het droog blijft.”

Goed voorbereid

Contador, duidelijk gepikeerd nadat hij door de Spaanse ‘maffia’ van een derde eindzege in Parijs-Nice is gehouden, bereidde met zijn team de ploegentij­drit voor op een zo secure manier als zou vandaag het WK ploegentij­drijden in Bergen worden gereden.

Mollema en Irizar werden al de vorige week tot bij hem geroepen en zowel zaterdag als zondag reed de hele ploeg het parcours verschille­nde keren af.

“We hopen ons netjes tussen de tijden van Movistar (Valverde), Sky (Froome, Thomas), BMC (Dennis, Van Garderen), Orica-Scott (Adam Yates) en Quick.Step Floors (Martin) te nestelen. De opdracht is de kloof overzichte­lijk te houden met de finishes boven op La Molina, maar vooral vrijdag in Lo Port op Tortosa. Alberto zou doodgraag met de pedalen antwoorden, want Parijs-Nice is hij nog niet vergeten. Het is al langer dan vandaag dat hij niet alle landgenote­n op zijn hand heeft. Dat geeft ook niet, maar hij wordt daar alleen maar strijdlust­iger door. Neen, niet in functie van de Tour, daarvoor is die nog te ver weg. Een tikje aan Froome is meegenomen, maar telt niet in functie van het grote zomerdoel.”

Contador rijdt na Catalonië alleen nog de Ronde van het Baskenland en dan gaat hij voor een paar maanden uit competitie. Via het Critérium du Dauphiné bouwt hij in competitie op naar de Tourstart in Duitsland.

 ?? FOTO AFP ?? Alberto Contador en zijn ploeg hebben niets aan het toeval overgelate­n voor de meer dan 40 kilometer lange ploegentij­drit van vandaag.
FOTO AFP Alberto Contador en zijn ploeg hebben niets aan het toeval overgelate­n voor de meer dan 40 kilometer lange ploegentij­drit van vandaag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium