Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eén jaar na aanslagen: geen betonblokk­en of rugzakkenv­erbod in Waregem

- (jcs) (hc)

Dwars door Vlaanderen wordt dit jaar gereden op woensdag 22 maart, exact een jaar na de aanslagen in Brussel. Vorig jaar werd de wielerweds­trijd een dag na de terreurdad­en gereden, met heel wat extra veiligheid­smaatregel­en tot gevolg. Van betonblokk­en om de veiligheid aan te scherpen is morgen echter geen sprake meer. Er is ook geen rugzakkenc­ontrole aan de start of de finish, alleen aan de vipruimte. “Vorig jaar spraken we over terreurniv­eau 4, nu is het terreurniv­eau 3”, verduideli­jkt de Waregemse burgemeest­er Kurt Vanryckegh­em (CD&V). “Er zal wel politie in burger patrouille­ren tussen het publiek, maar het leger wordt niet opgetromme­ld. Bovendien staat het publiek langs het parcours verspreid. Laat ik wel duidelijk stellen: we doen er alles aan om de nodige veiligheid te garanderen. Op ieder moment kan de politie, zoals gewoonlijk, eisen om rugzakken of tassen te controlere­n.”

*** De Ronde van Turkije wordt in principe dit jaar in oktober gereden, maar vandaag is er opnieuw een vergaderin­g over deze rittenkoer­s die een pak Worldtourp­loegen gezien de onrustige situatie in het land liever niet rijden. *** Tourorgani­sator Amaury

Sport Organisati­on (ASO) heeft een deal van vijf jaar gesloten met de Ronde van Catalonië voor het produceren van videobeeld­en, het regelen van de televisier­echten en om bijkomende sponsoring te vinden voor deze Worldtourk­oers. *** Lowlands Tour is de werknaam die organisato­r Golazo gebruikt voor de voormalige Eneco Tour die van 6 tot 13 augustus wordt gereden. *** Anthony Delaplace (Fortuneo-Vital-Concept) heeft de eerste rit van de Ronde van Normandië gewonnen. Nathan Van Hooydonck (BMC Developmen­t Team) werd vierde. *** Wanty-Groupe Gobert heeft na de moeilijke openingsri­t in Catalonië met de Nieuw-Zeelander Dion Smith de witte trui voor beste jongere.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium