Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dipje duurde langer dan ik had verwacht”

- HUGO FRET

Beerschot Wilrijk deed zondag wat het moest doen in Seraing en won met 03. Opnieuw in de spits bij paarswit: Simon Vermeiren. Na een sterke start op het Kiel kende de aanvaller een terugval, waardoor hij zijn basisplaat­s verloor.

“Ik kende inderdaad een moeilijke periode”, geeft Vermeiren toe. “Vooral fysiek heb ik een terugval gehad. Mogelijk heeft het te maken met het feit dat ik de voorbereid­ing miste bij Beerschot Wilrijk, omdat mijn transfer vrij laat tot stand kwam. Het dipje duurde in ieder geval langer dan verwacht. Ik ben ondertusse­n wel heel hard blijven werken om terug op niveau te geraken.”

“Voor de wedstrijd tegen Seraing koos de coach voor twee spitsen, zodat ik opnieuw in het elftal verscheen. Een beloning voor mijn harde werk. Het systeem met twee spitsen heeft ook goed uitgepakt, we wonnen met 3-0. Mogelijk kunnen we dat in de toekomst nog gebruiken. Veel hangt natuurlijk af van het systeem dat de tegenstand­er hanteert. Seraing speelt met vijf verdediger­s in balverlies. Eens in balbezit, schakelen ze over naar drie verdediger­s. In de omschakeli­ng kregen we meer ruimte, konden onze flankverde­digers mee oprukken en kwamen we zo vaak in een manmeersit­uatie.”

Alleen duurde het wel redelijk lang vooraleer Beerschot Wilrijk wist te scoren. Pas na de rust kon Alexander Maes de ban breken. “We hadden het liever anders gezien en snel gescoord”, zegt Vermeiren. “We wis- ten dat dat belangrijk was. Voor rust verliep onze balcircula­tie al vlot, maar vergaten we de kansen af te maken. Onder de rust spraken we af om nog scherper aan de tweede helft te beginnen. Gelukkig was het dit keer wel met resultaat en viel dat belangrijk­e doelpunt erg snel. Met de wind in de rug en een extra spits speelde Seraing tijdens de slotfase alles of niets, maar ondertusse­n hadden wij onze voorsprong al kun- nen verdubbele­n, zodat we nooit in de problemen kwamen.”

Zelf niet gescoord

Kleine smet op de prestatie van Vermeiren: de spits wist zelf niet te scoren in Seraing. Al zat hij daar zelf niet erg mee in. “Zoals ik vroeger al zei, ben ik vooral een werkende spits. Ik loop ruimtes dicht, maak openingen voor de ploegmakke­rs en probeer de verdediger­s van de te- genstander constant onder druk te zetten. In het systeem dat wij hanteren, is dat belangrijk. Ik ben trouwens blij dat ik bij ons eerste doelpunt de bal gepast kon afleggen voor Alex Maes, die perfect afwerkte. Als ik hard blijf werken en mijn plaats opnieuw kan afdwingen, dan komen die doelpunten vroeg of laat wel. Daar lig ik echt niet wakker van.”

 ?? FOTO BEERSCHOT WILRIJK ?? Simon Vermeiren zet druk op een van de verdediger­s van Seraing. De spits van Beerschot Wilrijk kreeg in het Luikse opnieuw zijn kans van bij de aftrap.
FOTO BEERSCHOT WILRIJK Simon Vermeiren zet druk op een van de verdediger­s van Seraing. De spits van Beerschot Wilrijk kreeg in het Luikse opnieuw zijn kans van bij de aftrap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium