Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voelde meteen dat City Pirates erg ambitieus is”

Timothy Dreesen, ooit grote belofte bij Club Brugge, speelt volgend jaar in Merksem

- FRANCIS VAN HOOF

Eric Van Meir noemde hem ooit de “blanke Kompany” en na een transfer naar Club Brugge leek er een grote toekomst weggelegd voor Timothy Dreesen. Maar volgend seizoen speelt de 30jarige verdediger gewoon voor City Pirates. Na omzwerving­en bij SintTruide­n, Fortuna Sittard en het Schotse Ross County is hij nu aan zijn laatste weken bezig van twee seizoenen Dessel Sport. “Ik wil dichter bij huis voetballen.”

Als 18-jarige debuteerde Dreesen bij Lierse en probeerde hij een profbestaa­n combineren met universita­ire studies. Al snel kwam er interesse van Club Brugge en volgde een transfer naar het Jan Breydelsta­dion. Daar kwam de verdediger uiteindeli­jk driemaal in actie. Na passages bij onder meer STVV, terug Lierse, Fortuna Sittard en het Schotse Ross County belandde Dreesen twee seizoenen geleden bij Dessel Sport. “Ik heb het erg naar mijn zin gehad in Dessel. Vorig seizoen kenden we nog een dramatisch­e start, maar na de komst van Regi Van Acker viel alles in de juiste plooi en eindigden we nog op een behoorlijk­e plaats, dicht bij de top acht.”

Dit seizoen staat Dessel in eerste amateurkla­sse op de tweede plaats, achter het ongenaakba­re Beerschot Wilrijk. Dreesen zelf heeft er een goed seizoen opzitten. “We scoren vooral erg vlot. Afgelopen weekend tegen Hasselt hielden we al voor de tiende maal de nul. Ik mag zeggen dat ik twee mooie jaren beleefde bij Dessel en reken er op dat ik in schoonheid kan eindigen. We willen nog enkele mooie dingen laten zien, hoewel we al zeker niet kunnen promoveren, omdat de club geen licentie heeft aangevraag­d.”

Agent Dreesen

Maar waarom dan in godsnaam de keuze voor City Pirates? Voor een verdediger die nog een vaste waarde in eerste amateurkla­sse is, lijkt een transfer naar het Jef Mermanssta­dion toch een serieuze stap terug. Dreesen: “Ik heb goed nagedacht over mijn keuze. Ik had meerdere opties, er was onder meer interesse van Lille, Berchem en Rupel Boom. Maar ik had goede gesprekken met trainer Yves Van Heurck en manager Philip Van Dooren, zodat ik onmiddelli­jk een goed gevoel had. Ik voel ook dat de club ambitieus is, ze draaien ook goed mee bovenaan in de derde amateurkla­sse.”

Ondertusse­n is Dreesen ook bezig aan zijn opleiding tot politieage­nt. “De voorbije dagen had ik examens. Het is de bedoeling dat ik vanaf begin april in dienst ga in het Antwerpse korps. Vandaar dat ik ook koos om voetballen­d een stapje terug te zetten. Ik woon in Antwerpen, zodat ik me niet meer hoef te verplaatse­n naar Dessel. Bovendien wordt er ook minder getraind en dat is in combinatie met mijn nieuwe job veel gemakkelij­ker”, aldus Dreesen.

 ?? FOTO BELGA ?? Timothy Dreesen viert een doelpunt bij Dessel Sport. Volgend seizoen draagt de verdediger het shirt van City Pirates.
FOTO BELGA Timothy Dreesen viert een doelpunt bij Dessel Sport. Volgend seizoen draagt de verdediger het shirt van City Pirates.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium