Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben onze eindrondek­ansen nog altijd in eigen handen”

Jef Snyders vindt dat er tegen Berchem meer inzat, maar ...

- (pni)

Rupel Boom deed het zondag niet onaardig tegen Berchem en speelde 22 gelijk. Met Bocholt en Thes volgen er nu nog twee toppers.

“Dit zijn de leukste weken van het seizoen”, zegt doelman Jef Snyders. “Ik hou wel van de sfeer die rond zo’n topper hangt. Bij Beerschot Wilrijk speelde ik drie jaar lang elke week in zo’n ambiance. Nu is dat uiteraard wat minder en dan is het wel fijn als voor een derby tegen Berchem het stadion eens wat voller zit. Maar ik ben niet echt gelukkig met het resultaat. Er zat meer in, ook al begonnen we heel slecht aan de partij en hadden we al snel 0-2 of 0-3 achter kunnen staan. Maar over de negentig minuten bekeken hadden we zeker evenveel kansen. De gure wind maakte het niet altijd makkelijk als doelman. Het maakte het zelfs zeer lastig om in te schatten waar de bal ging vallen. Je zag dat de spelers daar ook moeite mee hadden. Zowel de tweede goal van Berchem als die van ons valt niet in normale omstandigh­eden.”

Ook al had er volgens Snyders dan meer ingezeten, zelfs met het gelijkspel blijven de Steenbakke­rs mooi meedoen voor de eindrondet­ickets. “Bovenaan is er deze speeldag niks veranderd. Het duel op Bocholt van volgende week wordt cruciaal, zij zijn onze voornaamst­e concurrent voor het derde en laatste ticket voor de eindronde. Mochten we daar kunnen winnen, dan hebben we ons lot echt in eigen handen. Het zal sowieso knokken worden tot de laatste speeldag, maar dat maakt het lekker spannend voor iedereen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium