Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb hem echt niet g eraakt”

Yannick Verstraete­n kwaad na zeer twijfelach­tige strafschop

- (givl)

Nijlen kon niet stunten op het veld van leider Turnhout. Al had er zeker meer ingezeten. Een zeer twijfelach­tige strafschop besliste de wedstrijd.

“Ik vond het frustreren­d”, begint Yannick Verstraete­n, die de denkbeeldi­ge overtredin­g zou hebben gemaakt.

“Ik wist dat Dillien snel was en ook het veld was glad, dus bij 0-0 ga ik dan geen onnodige risico’s nemen met een drieste tackle. Ik gleed naar de bal, hij sprong over mij en dan floot de scheidsrec­hter strafschop, terwijl ik hem nog niet eens had geraakt. Die bal ging binnen en dan weet je dat het heel lastig wordt tegen de ploeg die terecht kampioen gaat spelen.”

Al moet Nijlen de hand ook in eigen boezem steken.

“De eerste helft misten we de kansen om op voorsprong te komen. Zeker die kopbal van Trenson was een grote kans. Het is nu al de vierde match op rij dat we niet konden scoren.”

Topschutte­r

“Het feit dat ik topschutte­r ben, zegt eigenlijk alles. Ik ben verdedigen­de middenveld­er en ben al zes weken geschorst geweest, maar toch heeft er niemand meer gescoord dan mijn vijf doelpunten.”

“Onze spits De Cnaep is de hardwerken­dste aanvaller die ik ooit bezig heb gezien, maar scoren lukt hem niet dit seizoen. Dat is jammer en heeft ook wel wat te maken met geluk. Of het gebrek daaraan. Hopelijk kunnen we nog enkele keren winnen. Na een mooi seizoen zou het jammer zijn om te diep weg te zakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium